Automobili

Mercedes-AMG GT 73e je zvanično predstavljen prvi put

Hiper automobil Project One takođe je deo igre
Mesec mart ljudima iz automobilske industrije može značiti veoma različite stvari. Za neke predstavlja nove proizvode za proleće, za ljubitelje moto sporta za početak nove sezone Formule 1. Mercedes-AMG tim je upravo predstavio svoj trkački automobil za 2021. godinu zajedno sa dva zanimljiva drumska vozila.

Iako je službeni automobil Levisa Hamiltona u središtu pozornosti, ovde ima mnogo više nego što se na prvi pogled vidi. Pored automobila V12 F1, mogu se videti AMG One i Mercedes-AMG GT 73e sa četvoro vrata . Možda već znate Jednog (sada bez Projekta), ali ovaj drugi je još uvek u velikoj meri nepoznat.

Ispod haube će se verovatno nalaziti priključna hibridna verzija 4.0-litarskog tvin-turbo V8 kompanije AMG, za koju se navodi da ima 816 ks (600 kilovata) – ovaj sistem treba da bude 100 km udaljenosti vozila za manje od ubrzanje od tri sekunde / h. Poređenja radi: GT 63 S ima samo oskudnih 639 ks (470 kV).

“Sa Hipercar Project ONE po prvi put dovodimo tehnologiju Formule 1 gotovo jedan na jedan. Prve primere ove izuzetno ekskluzivne serije isporučićemo našim kupcima ove godine. Sa ovim jedinstvenim projektom, u AMG-u najavljuju elektrifikaciju usmerenu na performanse a. “, kaže Philip Schiemer, izvršni direktor Mercedes-AMG GmbH.

„I pod oznakom tehnologije E PERFORMANCE, nastavljamo sa svojom interpretacijom visokih performansi i efikasne hibridizacije za buduće modele puteva“, nastavlja Schiemer.

  1. godine Mercedes-AMG udružio je snage sa Mercedes-AMG Petronas F1 timom i Mercedes-AMG pogonima visokih performansi (HPP). Od tada su partneri blisko sarađivali na mnogim projektima, posebno u transferu tehnologije. Poslednji primer je električni turbopunjač izduvnih gasova, koji se u Formuli 1 dokazao pod ekstremnim uslovima i uskoro će se koristiti u modelima AMG serije.

Takođe postoji bliska razmena informacija o simulacionoj tehnologiji u razvojnim fazama ili o operativnim strategijama u baterijskom i hibridnom sektoru. Slediće daljnje veze i razvoj Formule 1.

To uključuje ćelijsku tehnologiju baterija visokih performansi i njihove posebne zahteve za hlađenje. Ovo su još dva primera tehničkih paralela između Mercedes-AMG F1 V12 i hibrida performansi za put koji se nalaze u početnim blokovima.

Izvor.Detaljno.org

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close