Automobili

Cupra Formentor (2021): 5 zvezdica na testu sudara EuroNCAP

Testirani su i Polestar 2 i Renault Arkana
Kupra Formentor je bio prvi 2021 modela da se stavi preko svojih koraka u rigoroznim testovima EuroNCAP da proceni aktivnu i pasivnu bezbednost vozila na tržištu. Dobio je najbolju ocenu, čuvenih 5 zvezdica, i postigao odlične ocene na svim pojedinačnim testovima.

Pored Formentora, Polestar 2 je takođe dobio ocenu od 5 zvezdica, kao i Renault Arkana (izdanak Captura) i Lekus UKS 300e (električna verzija UKS). Modeli koji su već bili ocenjeni u 2019. godini i potvrdili su prethodno dobijene rezultate.

Evo opštih rezultata koje je Cupra Formentor uspeo da postigne:

Zaštita putnika (odrasli) 93%
Zaštita putnika (deca) 88%
Zaštita pešaka 68%
Safeti Assist 80%
Inače, Cupra Formentor VZ5 je potpuno nov : ovaj model, ograničen na 7.000 jedinica, ima petocilindrični motor sa 390 KS iz Audija ispod haube i ubrzava do 100 km / h za samo 4,2 sekunde.

Izvršeni su blagi odbitci za Formentor u cilju zaštite pešaka zbog nedostatka aktivnog poklopca motora u slučaju frontalnog sudara. Zaštita od različitih vrsta udara (prednji, zadnji, bočni) je, s druge strane, na dobrom nivou, kao i sistem automatskog kočenja u nuždi. Da biste saznali više i detaljno pročitali celu recenziju, ovde ćete naći kompletne rezultate na zvaničnoj veb stranici Euro NCAP.

Angelo Sticchi Damiani, predsednik Italijanskog automobilskog kluba, komentariše: „Prošla je godina od početka globalne zdravstvene krize i automobilska industrija je morala da prođe kroz teška vremena, sa padom prodaje i snažnim ograničavanjem troškova, kako bi izbegla kolaps.”

“Zajedno sa našim partnerima u EuroNCAP-u želimo da i dalje osiguravamo da sigurnost novih modela ne bude ugrožena. Stoga smo veoma zadovoljni što su ove dve nove marke (Polestar i Cupra) položile testove u odličnim bojama”, kaže Sticchi Damiani Nastavi.

Izvor.Detaljno.org

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close