Automobili

Apple više ne želi da plaćate benzin na pumpi

Ako mrzite da plaćate gorivo na benzinskoj pumpi, Apple možda ima rešenje za vas. Ne, ova funkcija vas neće sprečiti da vozite besplatno tako što ne plaćate gorivo. NJegov cilj je samo da možete da platite iz svog vozila , a da pritom ne morate da ubacujete bankovnu karticu u rezervoar za gorivo i unosite svoj kod.

Ovu funkciju je predstavio Apple tokom Apple Developer Conference. Trebalo bi da bude dostupan sledeće jeseni. Korisnici iPhone-a će, međutim, morati da preuzmu aplikaciju dobavljača goriva i unesu informacije o plaćanju. Kada se ovaj preliminarni korak završi, korisnici će samo morati da izaberu pumpu koju žele da koriste i da je aktiviraju preko centralnog ekrana svog vozila.

Američka naftna kompanija HF Sinclair rekla je Rojtersu da planira da koristi ovu novu tehnologiju čim bude spremna kako bi potrošači mogli da je iskoriste. „Uzbuđeni smo zbog mogućnosti da potrošači budu u mogućnosti da odu do stanice Sinclair i kupe gorivo sa navigacionog ekrana svog vozila “, rekao je DŽek Barger, potpredsednik marketinga kompanije.

Apple želi još jednom da se umeša u naša vozila. Podseća se da kompanija ne naplaćuje proizvođačima automobila, programerima ili korisnicima aplikacije CarPlai. Apple želi da se automobili pretvore u kompjutere koji se kotrljaju, a to je put koji izgleda da se oblikuje budući da su automobili sada hiperpovezani i trebalo bi da budu još više u narednim godinama.

Evropa je potpisala kraj termalnih vozila 2035 . Od ovog datuma, funkcionalnost Apple-a će rizikovati da bude u prednosti jer će svi novi automobili koji se prodaju biti električni. Kupovina instant goriva će stoga uticati samo na rabljena vozila, sve dok Apple CarPlai ne otvori svoju aplikaciju za električne automobile i ponudi sličnu uslugu za punjenje elektronskih automobila.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close