Automobili

Volksvagen Tavendor (2022) – Veliki SUV rezervisan za Kinu

Neki modeli koje prodaje Volksvagen nisu dostupni u Evropi. Već jednom, proizvođač iz Volfsburga lansira potpuno novi model koji su špijunski fotografi videli u Švedskoj pre nekoliko meseci. Kao što ste razumeli, ovaj model se neće prodavati ovde, on je isključivo rezervisan za kinesko tržište i proizvodi se u partnerstvu sa FAV-om .

NJegovo ime, Tavendor , i s obzirom na njegove dimenzije, ovaj model se nalazi ispod Talagona , još jednog modela rezervisanog za Srednje kraljevstvo. Tavendor je dugačak 4,93 m, širok 2,01 m i visok 1,75 m. Poređenja radi, Talagon je dugačak 5,15 metara, širok 2 metra i visok 1,79 metara. Ova dva SUV-a imaju međuosovinsko rastojanje od 2,98 metara.

Folksvagen formira još jedno zajedničko preduzeće sa drugim kineskim proizvođačem, SAIC. Zajedno, dve kompanije prodaju Teramont koji se nalazi između Talagona i Tavendora sa svojih 5,05 metara dužine. Možemo pomenuti i postojanje Teramont Ks, 4,91 metar dugog kupe SUV-a.

Da se ​​vratimo na Tavendor, baziran je na MKB platformi i ima 2.0 TSI motor povezan sa DSG 7 menjačem sa dvostrukim kvačilom. Nudi se sa dva različita nivoa snage (186 KS i 220 KS) i može imati koristi od pogona na sve točkove .

Kako navodi sajt CarNevsChina iza ovih fotografija, Volksvagen Tavendor će biti lansiran na kinesko tržište u trećem kvartalu sa osnovnom cenom od oko 300.000 juana, odnosno 42.300 evra po kursu. Tavendor će se pridružiti Folksvagen asortimanu koji se sastoji od dvadesetak SUV-ova. Ako žele, Kinezi će moći da kupe i druge evropske modele poput Audija i BMV- a specijalno razvijenih za Kinu, uključujući A7 L, koji nećete videti u Evropi.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close