Automobili

Novi Folksvagen Amarok biće predstavljen 7. jula

Volksvagen komercijalna vozila najavila je drugu generaciju Amaroka u martu 2020. Više od dve godine kasnije, pikap srednje veličine još uvek nije otkriven. Srećom, čekanje se bliži kraju jer je svetska premijera zakazana za 7. jul . Novi uslužni program više nije 100% Volksvagen proizvod , razvijen je iz Fordove ažurirane T6 platforme , izvedene iz Rendžera iz 2022.

Plavi oval će se takođe baviti proizvodnjom sklapanjem Amaroka u svojoj južnoafričkoj fabrici. Tokom cele teaser kampanje, VV je naglašavao da će novi pikap biti mnogo više od samo rendžera sa novom oznakom. Protežući se na 5.350 mm nakon proširenja međuosovinskog rastojanja za 125 mm na 3.220 mm, biće znatno veći od svog prethodnika. Međutim, prednji i zadnji prepusti će biti smanjeni kako bi se povećali uglovi napada i odlaska.

Folksvagen Amarok teaser nove generacije
Folksvagen Amarok Teaser sledeće generacije
9 Slike
Nakon što je bio podvrgnut dugoj kampanji zadirkivanja, Amarok je otkrio većinu svojih tajni. Prodavat će se u pogonu na zadnje točkove, polutrajnim 4k4 i stalnim 4k4 konfiguracijama, sa asortimanom 2,0-litarskih četvorocilindričnih motora, uključujući i benzinski motor. Vrhunski pogon biće 3,0-litarski V6 TDI. Uprkos svom kolokvijalnom nazivu, dotični benzinski motor će zapravo biti Fordov motor sa 600 Nm obrtnog momenta i 250 KS.

Vrhunski nivoi opreme Panamericana i Aventura predviđeni su za novi Amarok, koji će pozajmiti Fordov SINC 4 infotainment sistem. Osnovni model će dolaziti sa točkovima od 17 inča, dok će luksuzniji modeli dolaziti sa točkovima od 21 inča. Plug-in hibridna verzija Ranger-a je pre pitanje vremena nego mogućnosti, a to bi mogao i VV. U stvari, čisto električni derivati oba modela se već razmatraju.

Kada bude u prodaji krajem godine, novi Amarok neće u potpunosti zameniti svog prethodnika. Pikap star 12 godina ostaće u proizvodnji u fabrici Pacheco u Argentini kako bi zadovoljio potražnju na tržištima Južne Amerike.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close