Automobili

Ovaj jedinstveni Aston Martin u svetu je (takođe) proizveden u Italiji

Saradnja između Aston Martina i Zagata traje više od 50 godina. U ovih pola veka, dva proizvođača su kreirala niz zaista posebnih jednokratnih modela, a među njima je svakako Centennial Spider koncept .

Napravljen da proslavi 100 godina od rođenja Aston Martina 2013. godine, predstavlja jedinstven primer zasnovan na DB9 Volanteu.

Luksuzna evolucija
Stajling koncepta Centennial Spider podseća na kultne Aston Martine iz 70-ih i 80-ih, kao što su DBS, V8 Vantage i V8 Virage. Nos koplja koji su kreirali Zagato-ovi dizajneri daje mu još originalniji karakter i agresivniju ličnost, istovremeno zadržavajući prizvuk elegancije.

Pozadi nalazimo nove farove i kvadratni „rep“, veoma daleko od oblika originalnog DB9 Volantea. Unutrašnjost je uglavnom ostala nepromenjena, iako postoje neki originalni dodaci kao što su završna obrada od nerđajućeg čelika i zelena traka, koja imitira boju eksterijera, u sredini prednjih i zadnjih sedišta .

Istorija
Radovi na konverziji na DB9 Volante trajali su godinu dana, sa konceptom Centennial Spider koji je predstavljen 2013. u Kensington Gardensu i na Pebble Peach Concours d’Elegance . Od tog vremena, koncept je ostao u Kaliforniji u konceptu svog vlasnika, čiji identitet i dalje ostaje anoniman.

Treba napomenuti da su 2013. predstavljena još dva ekskluzivna Aston Martina , a to su DBS Coupe i Virage Shooting Brake. Kao i Centennial Spider Concept, ovo su jedinstveni primerci u svetu i namenjeni najvernijim kolekcionarima kompanije Gaidon.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close