Automobili

Ram 1500 TRKS: Najmoćniji svetski pick-up od sada dostupan i u Evropi

Uvoznik AEC dovodi čudovište od 711 PS u Nemačku
S obzirom na razvoj događaja na lokalnom automobilskom tržištu, gde se koristi sve više elektrifikacije i smanjenja broja, ova poruka deluje gotovo neverovatno. Prijatelji američkih automobila i velikih motora trebalo bi da budu tim više srećni zbog toga. AEC , zvanični uvoznik brendova Stellantis Dodge & Ram, donosi Ram 1500 TRKS u Evropu i sada prihvata prednarudžbe.

Ako ne možete toliko sa kamionima i iritantno velikim V8 motorima – Ram 1500 TRKS je trenutno najmoćniji serijski kamionet na svetu. To je zato što su ljudi u Ram mischugge bili dovoljni za transplantaciju 6,2-litarskog V8 kompresora, koji od 2015. izaziva senzaciju u Dodge Challenger SRT Hellcat ili Jeep Grand Cherokee Trackhavk .

U Ramovom novom performansnom kamionu jedinica generiše 711 ks i 881 Nm obrtnog momenta. To je dovoljno za ubrzanje prenosa od 2,8 tona od 0-96 km / h za 4,5 sekundi. Najveća brzina je 118 mph, što je 190 km / h. Snaga ide na sva četiri točka preko 8-stepenog automatika.

Sveukupni paket TRKS-a uključuje terensku trkačku šasiju sa prilagodljivim amortizerima Bilstein Blackhavk i gumiranim gumama veličine 325/65/18.

Nakon što je uvoznik najavio u avgustu 2020. godine da će TRKS dovesti u Evropu, prvi primerci su sada stigli na stari kontinent. Prema AEC-u, prvi postupci homologacije i ispitivanja već su započeli i uskoro će biti završeni.

Posedovanje Ram 1500 TRKS na ovoj strani bare, međutim, neće biti jeftina poslastica. AEC trenutno očekuje cene između 119.000 i 140.000 evra (sa PDV-om). Tačne liste cena biće objavljene u drugom kvartalu ove godine. Za poređenje: U Sjedinjenim Državama automobil je dostupan od 69.000 američkih dolara (približno 57.500 evra) plus lokalni porezi, ali potpuno opremljen košta oko 90.000 američkih dolara (75.000 evra) plus porez.

„Tokom poslednjih nekoliko godina uvek smo postigli veliki uspeh sa svojim moćnim V8 modelima orijentisanim na performanse i našim kamionetima“, kaže Sasha Saita, direktor brenda u AEC. „Ova zavodljiva smeša je krajnja kombinacija za mnoge fanove u Evropi. Zbog toga smo želeli da skratimo vreme isporuke 2021 RAM 1500 TRKS na tržište što je više moguće. Odlična saradnja sa kompanijom Stellantis omogućila je upravo ovo. Veoma sam zadovoljan što je prvi primerak već odobren i prošao testove za evropsko zakonodavstvo “.

Izvor.Detaljno.org

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close