Automobili

Ovaj SUV će zameniti BMV iKs3 2025. godine

Novo poglavlje u BMV-ovoj strategiji elektrifikacije otvoriće se 2025. lansiranjem Neue Klasse, koji će podržati najmanje šest novih SUV vozila sa nultom emisijom, a danas možemo preliminarno pogledati jedan od ovih električnih modela u obliku prototipa.

Naši špijuni u Nemačkoj su nam poslali seriju fotografija onoga što je trenutno poznato kao NA5 projekat , u suštini ovo je SUV koji bi trebalo da stigne u leto 2025. zamenivši iKs3.

Iste dimenzije spolja, ali više prostora unutra
Prema ranim glasinama, ovaj visoko-vozeći EV bi trebao biti otprilike iste veličine kao trenutni Ks3 . Međutim, zahvaljujući pametnijem pakovanju i dužim prepustima, trebalo bi da ima veći prostor za skladištenje iza zadnjih sedišta i prostraniju kabinu.

Testno vozilo izgleda malo previše ugao, ali efekat je verovatno posledica dodatnih lažnih panela pričvršćenih za lukove prednjih točkova i oblika branika.

Čak iu ovoj ranoj fazi razvoja, novi SUV nas podseća na koncept Neue Klasse . Šta još vredi istaći? Ruke na vratima u ravnini, masivne zadnje gume 255/45 R20, plave kočione čeljusti na sva četiri ugla i ona čudna staklena ploča na zadnjoj četvrtini.

Ne nedostaje mnogo
U avgustu prošle godine, BMV je potvrdio da će prvi proizvod zasnovan na platformi Neue Klasse biti električna limuzina, a potom i ovaj SUV. Takođe podsećamo da bi proizvodnja električnog porodičnog automobila trebalo da počne u julu 2025. godine u Mađarskoj. „Do kraja decenije, Neue Klasse bi trebalo da čini više od polovine naše prodaje“, rekao je prošle godine generalni direktor BMV- a Oliver Zipse .

Što se tiče pogonskih opcija, još nema mnogo informacija. Naravno, očekujemo verzije sa pogonom na zadnje i sve točkove , kao i različite baterije.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close