Automobili

Porsche K1, ovo bi mogao biti mega SUV sa 7 sjedala

U Porscheu su prije nekog vremena počeli raditi na velikom električnom SUV-u sa sedam sjedala. Interno poznat kao K1, ovaj novi model stići će oko 2027. i bit će najveći u cijeloj ponudi.

Pozicioniran iznad Cayennea, imat će vrlo snažan pogonski sklop i sve tehnologije nove generacije njemačke marke. Sada, nakon što smo vidjeli prve špijunske fotografije posljednjih tjedana, pokušajmo zamisliti njegov konačni izgled.

Reprezentativni SUV
Naš prikaz zamišlja K1 prilično poznatog izgleda. Zapravo, prednji dio (uključujući prednja svjetla sastavljena od četiri svjetlosna elementa) podsjeća na novi Macan i stil koji će imati budući električni Boxsteri i Caymani. Stil bočnih strana, međutim, crpi inspiraciju iz Cayennea, iako očekujemo duži međuosovinski razmak od trenutnog vrhunskog Porscheovog SUV-a.

Zapravo, K1 bi mogao premašiti 5 metara duljine i pružiti puno prostora za putnike i prtljagu. Doista, ne bismo se iznenadili da u cjeniku vidimo verzije sa 7 ili 4 sjedala, s dva pojedinačna sjedala u drugom redu za putovanja s pet zvjezdica.

Prepoznatljivi elementi, kao što su prednji spliter i veliki okomiti usisnici zraka, sugeriraju sportski pečat, dok bi stražnja svjetla također mogla biti inspirirana svjetlosnom trakom viđenom na Macanu.

Nova platforma za vrlo brzo punjenje
Porsche K1 temeljit će se na platformi Scalable Systems Platform (SSP) Sport, dizajniranoj s arhitekturom od 900 V i opremljenom naprednim funkcijama pomoći vozaču.

Iako su detalji o pogonskom sklopu K1 još uvijek obavijeni velom tajne, očekuju se rješenja s dva ili čak tri motora, ukupne snage koja bi mogla premašiti 1000 KS. Proizvodnja ovog novog Porschea planirana je u Leipzigu (gdje je “rođen” i električni Macan), a tvrtka se posebno fokusira na tržišta Sjedinjenih Američkih Država i Kine, gdje postoji velika potražnja za modelima s ovakvim pozicioniranjem. .

Povezani Clanci

Back to top button
Close
Close