Automobili

Otkriven novi kompaktni kombi Volksvagen Caddi Mini-Camper

Ovi konceptni crteži naš su prvi zvanični pogled na novi Volksvagen Caddi Mini-Camper. Naslednik je stare Caddi Beach koja ima niz nadogradnji na praktičnost i nešto dodatne opreme. Kompaktni kamper će svoj zvanični debi predstaviti u septembru, pre nego što će u prodaju krenuti kasnije ove godine.

Volksvagen-ov novi Mini-Camper zasnovan je na istoj platformi kao i kombi vozila Caddi pete generacije. Kao takav, isporučivaće se sa istim rasponom podešavanja šasije i istim ažuriranim rasponom motora, koji uključuje ili 1,0-litarski trocilindrični benzinski agregat od 114 KS, ili 2.0 litarski četvorocilindrični dizel motor sa 74 KS, 101bhp ili 120bhp.

Spoljašnjost, Mini-Camper izgleda gotovo identično standardnom Volksvagen Caddi MPV-u, zadržavajući iste alu felne, LED prednja svetla, vertikalna zadnja svetla, krovne šine i 1.4 kvadratni metar panoramski stakleni krov kao putnički model.

Međutim, Volksvagen je Caddijevoj kabini pružio ozbiljan remont. Zadnja klupa MPV-a zamenjena je za pregibni krevet dug dva metra, a sva zadnja stakla kombija – uključujući i stakleni krov – su opremljena roletnama da se spreči jutarnje sunce da probudi putnike.

Kupci takođe dobijaju iste sklopive stolice za kampiranje i stol iz veće Kalifornije, koji se mogu spremati u vreće ispod kreveta – i tu je dosta podrške za dodatke poput krovnih nosača i odvojivih tende. Štaviše, krevet se može u potpunosti ukloniti kako bi se Mini-Camper vratio u kombi.

Kao i standardni Caddi, Mini-Camper će dobiti Volksvagenovu najnoviju MIB3 informacionu postavku, koja ima centralni ekran dimenzija do 10 inča. Tu će biti i mnoštvo bezbednosne opreme, kao što su pomoć sa bočne strane, upozorenje o križanju unazad i Volksvagen-ov sistem za pomoć prikolicama, koji obećava da će vuču prikolice znatno olakšati.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close