Automobili

Naša ilustracija buduće Lancia Ipsilon

Lancia je pred ponovnom rođenjem, a počeće dolaskom nove generacije Ipsilona koji treba da se pojavi 2024. Italijanski proizvođač je pre nekoliko dana otkrio tokom „Lancia Design Dai-a” manifest koji će inspirisati sve buduće modele brend grupe Stellantis. Zahvaljujući Lancia Pu+Ra Zero, naš ilustrator je zamislio oblik i linije nove generacije Ipsilona, evo ga.

Kao što već znate, Lancia ima za cilj da postane vrhunski proizvođač. Prema glasinama, novi Ipsilon će biti baziran na CMP platformi koja se takođe nalazi kod Peugeota ​​208/2008, kao i kod novog Jeep Avenger -a . Gradski automobil bi trebalo da promeni oblik i pretvori se u krosover, čini se da je veoma moderan .

NJegova dužina može biti između 4,1 i 4,2 m . Pored toga, nesumnjivo će nositi novi svetlosni potpis brenda, neku vrstu svetlećeg I-a po širini prednje strane, tako da svako može jasno da identifikuje brend modela. Ovaj model oživljavanja će takođe imati koristi od novog Lancia logotipa koji smo vam već predstavili.

Unutra, ova Lancia bi mogla biti inspirisana modelima iz prošlosti, a prema rečima naših kolega iz Motor1 Itali, kontrolna tabla će preuzeti neke elemente Lancia Beta Trevi, zajedno sa digitalnim infotainment sistemom. Takođe na brodu će biti zakrivljeni ekran, head-up displej i volan neobičnog oblika sličan Teslinom jarmu.

Znajući da je Lancia stavljena na isti nivo kao DS i Alfa Romeo , njeni modeli će biti vrhunski, ali i skuplji od Pežoa . Ipsilon neće biti 100% električni, tako da se očekuje da će proizvođač lansirati 100% termalne ili delimično elektrificirane verzije. Podsećanja radi, Lancia će postati potpuno električni proizvođač do 2028. Ipsilon je prvi model u dugoj liniji, od 2024. brend će lansirati novi proizvod svake dve godine (2024, 2026, 2028).

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close