Automobili

Toiota C-HR Prologue: druga generacija u filigranu

Toiota predstavlja novi koncept, CH-R Prologue. On nagoveštava budući krosover brenda, čija je trenutna generacija lansirana pre šest godina i koja nastavlja da se dopada kupcima.

Ovaj CH-R prolog označava značajnu evoluciju, ali je DNK modela sačuvana. Najizrazitiji deo je nesumnjivo prednji kraj koji se zove “Hammerhead”. To je vidljivo kroz prvo električno vozilo brenda, bZ4Ks, i bez sumnje će se naći u svim budućim modelima proizvođača.

Proporcije Toiote ne izgledaju mnogo drugačije od trenutne generacije, sa mišićavim lukovima točkova i velikim naplatcima daju automobilu veoma masivan izgled. Pozadi, trouglasta svetla uvučena u C-stubove su spojena centralnom LED trakom. Konačno, u zadnji branik dizajneri su dodali prilično neobičnu hromiranu šipku.

Primetićete da krov CH-R Prologue-a ima dve boje: crnu i narandžastu. Ovo je jedna od opcija koja će biti ponuđena kupcima, koji će verovatno moći da se odluče i za potpuno crni krov.

Dizajniran u Toiotinom evropskom dizajnerskom centru na jugu Francuske, novi C-HR će imati novu paletu motora. Pored hibridne verzije, krosover će biti dostupan i u plug-in hibridnoj verziji (prva) , sa baterijama koje se sklapaju u Evropi.

Proizvođač ćuti o tehničkim specifikacijama svog budućeg modela, može se zamisliti da će krosover pokretati 2,0-litarski hibridni motor od 197 KS iz Toiote Corolla Cross. Plug-in hibridni motor mogao je da razvije 233 KS. Imao bi bateriju od 13,6 kVh pozajmljenu od Priusa . NJegova autonomija u električnom režimu bila bi 75 km. Pogon na sve točkove treba da bude uključen.

Iako nije najavljen datum predstavljanja, ova generacija bi mogla da stigne 2024. godine.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close