Automobili

Najnoviji špijunski video Lamborghini V12: evo šta očekujemo

Naslednik Lamborghinija Aventadora je zaista blizak. Nakon što je predvideo neke elemente njegovog stvorenja, kao što su motor, šasija i metode vožnje, Casa del Toro će ukloniti sve velove sa svog superautomobila 29. marta .

Zbog toga bi špijunski video mogao biti poslednje viđenje modela, barem u potpuno kamufliranoj maski.

NJegove tajne otkrivene u pregledu
Novi Lamborghini sa kodnim imenom LB744 uvek će se fokusirati na agresivan i oštar stil, razvijajući linije Aventadora na još aerodinamičniji i futurističkiji način. LB744 će kombinovati lični i trenutno prepoznatljiv izgled sa prvoklasnom tehničkom konstrukcijom, počevši od šasije.

Kao što je brend već otkrio, monokok “monofuselage” od ugljeničnih vlakana je jedna od tajni superautomobila . Nova šasija je 10% lakša od one kod Aventadora, dok je torziona krutost povećana za 25% kako bi se dodatno poboljšala stabilnost i odziv tokom intenzivnije vožnje.

Pogonski sklop “novog” Aventadora
Takođe znamo mnoge stvari o novom „srcu“ Lamborghinija . Pokreće naslednika Aventadora atmosferski 6.5 V12 od 825 KS u kombinaciji sa tri elektromotora za ukupno 1.015 KS , ispuštenih na tlo na četiri pogonska točka zahvaljujući novom 8-stepenom automatskom menjaču sa dvostrukim kvačilom.

Superautomobil iz Sant’Agata Bolognese takođe ima četiri dostupna režima vožnje (Citta, Strada, Sport i Corsa) za upravljanje svom snagom dostupnom u različitim kontekstima. U “Citta” konfiguraciji, isporuka je ograničena na 180 KS za kretanje samo na električni pogon, dok su vešanje, menjač i kontrola proklizavanja kalibrisani da pruže maksimalnu udobnost.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close