Automobili

Electreon, Toiota i Denso zajedno za bežično punjenje

Izraelska kompanija Electreon , koja se godinama bavi razvojem i implementacijom bežičnog punjenja, leti u Japan da zajedno sa Tojotom i Densoom proučava primenu ove tehnologije na hibridnim i električnim automobilima .

Tri realnosti su u stvari potpisale sporazum o razumevanju – čiji će detalji uskoro biti objavljeni – da u narednim godinama na put dovedu automobil opremljen prijemnikom bežične struje.

Zajednički cilj
Za ove tri kompanije ovo je važan sporazum koji bi ih, zvanično, mogao učiniti globalnim pionirima u ovoj vrsti tehnologije. Electreon već nekoliko godina radi na bežičnom punjenju na autoputu , a pilot parkovi su postavljeni u više delova sveta, uključujući Italiju.

Naime, već 2021. godine kompanija je angažovana na autoputu A35 BreBeMi u Areni del Futuro , asfaltnom prstenu u kojem je, pre izvesnog vremena, pod ramom testiran Iveco E-Vai autobus opremljen prijemnicima. .

Konačni cilj tri kompanije je očigledno da opremaju automobile sa najmanjom baterijom, kao što su plug-in hibridi ili 100% električni pristup, ovom tehnologijom, kako bi im se omogućilo da putuju što više kilometara bez potrebe za mreža.

Čak i naknadno tržište
U saopštenju za štampu koje je objavio Electreon, čitamo da bi komplet za bežično punjenje takođe mogao da stigne kasnije u postprodajni katalog Toiotinih dodataka , sa nevidljivom integracijom u normalnoj upotrebi automobila.

Nešto što bi, potencijalno, moglo ne samo da u potpunosti eliminiše operacije punjenja, već i da pomogne u smanjenju veličine baterija potrebnih u novim automobilima, čime se zauzvrat smanjuje uticaj na životnu sredinu pojedinačnih vozila.

Ali to nije sve, ako se pravilno koristi, ova tehnologija bi takođe mogla da pomogne u ravnomernijoj preraspodeli potražnje za energijom , smanjujući opterećenje na mreži i olakšavajući inkorporaciju sa obnovljivim izvorima energije .

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close