Automobili

Ferrari Testarossa od Fioravantija: ikona 80-ih kao preuređenje

Kultni sportski automobil lakši je za 120 kilograma
Ferrari Testarossa je automobilska ikona 1980-ih. Prepoznatljive karakteristike: iskačući farovi , bočne stranice “rende za sir” i oblik klina. Ali da li se može transformisati u 21. vek? Savremena tehnologija danas je mnogo naprednija i švajcarska kompanija Officine Fioravanti sada gradi Restomod verziju Testarossa sa većom snagom.

Kompanija još uvek nije otkrila previše detalja. Jedan od najintrigantnijih aspekata je plan da se postigne maksimalna brzina od 322 kilometara na sat, za razliku od originalnog Vmak od 290 km / h.

Officine Fioravanti je takođe olakšao Testarossu za dobrih 120 kilograma, što bi trebalo da smanji težinu na oko 1.588 kilograma. Ostale promene uključuju šasiju sa komponentama poput Ohlins elektronskih zaklopki i podesivih stabilizatora. Automobil je takođe opremljen trkačkim kočnicama Brembo.

Kapsule – reklama
Nova Toiota Iaris Hibrid – savršena za grad.

Više o novoj Toiota Iaris Hibrid
Otkrijte novi Iaris Vrhunski model sa vrhunskom opremom Direktno u konfiguratoru Jednostavno dogovorite probnu vožnju Brzo pronađite dilere Brošura i cenovnik
Prednost kompanije Testarossa ostaje uglavnom netaknuta, što ima smisla s obzirom na to da je dizajn karoserije toliko važan deo ovog vozila. Međutim, postoje neke promene u unutrašnjosti. Officine Fioravanti presvukao je kabinu italijanskom kožom. Pored toga, aluminijum zamenjuje originalne plastične delove.

Fotografije prikazuju automobilski telefon iz 1980-ih. Bilo bi zaista kul kad bi Officine Fioravanti mogao ponovo da pokrene uređaj.

Officine Fioravanti kaže Autocaru da će potpuni nastup nastupiti “s vremenom”. Čini se da je kompanija spremna da počne da gradi još Testarossa restomoda kada ovaj bude spreman.

Galerija slika: Miami-Vice-Testarossa pod čekićem
Miami-Vice-Testarossa pod čekićem
18-og slike
Ferrari Testarossa lansiran je 1984. godine kao naslednik modela 512 BB. Naziv “crvena glava” (tako je preveden) izveden je iz crveno obojenih poklopaca ventila V12. Motor postavljen ispred zadnje osovine razvijao je do 390 KS.

Testarossa je dugačka 4,48 metara, ali široka punih 1,98 metara. Model je postao legendaran kroz televizijsku seriju “Miami Vice” kao automobil Sonni Crockett. Nova cena u Nemačkoj za model 1986. godinu: ogromnih 222.300 DM.

  1. godine Testarossa je revidirana na 512 TR, 1994. godine usledila je poslednja verzija sa F512 M, sada bez iskačućih farova, ali sa 440 ks. Izgrađeno je tačno 7.177 Testarossa, od naslednika do 1996. dobrih 2.700 vozila.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close