Automobili

Chevrolet Corvette C8: To košta evropsku verziju

Puštanje na tržište u oktobru 2021. (ažuriranje)
Kada će novi Chevrolet Corvette , interno poznat kao C8, zvanično doći u Evropu? Navijači ovo pitanje postavljaju već duže vreme. Sada konačno postoje zvanične informacije o pokretanju tržišta i cenama. Jedno je sigurno: moraćete da budete strpljivi do oktobra 2021. godine.

Pored toga, evro verzija neće biti toliko jeftina kao američka Corvette . Za razliku od američkih modela, svi novi modeli Corvette Stingrai u Evropi nude se standardno sa paketom performansi Z51.

Ovaj paket uključuje, između ostalog, vešanje točkova sa ručno podesivim sedištima sa oprugom, Brembo kočioni sistem sa većim kočionim diskovima i prednjim otvorima za vazduh za hlađenje kočnica, elektronski diferencijal sa ograničenim klizanjem, kraći krajnji pogon, izduvni sistem , aero paket za smanjeno podizanje i poboljšanu stabilnost u vožnji i Michelin Pilot Sport 4S gume.

Nivo opreme svake evropske korvete takođe uključuje nivo opreme 2LT, koji pored osnovne verzije dostupne u SAD-u nudi sledeće karakteristike: Snimač podataka o performansama, head-up displej, navigacioni sistem, zvučni sistem Bose sa 14 zvučnika, kamera retrovizora, kao i grejana i provetrena sedišta.

Varijante Corvette Launch Edition su još opsežnije opremljene i nude se ekskluzivno u Evropi na početku prodaje u najvišem nivou opreme 3LT. Spoljne karakteristike prepoznavanja ovih modela su brojni elementi dizajna koji još jasnije izražavaju dinamični dizajn nove generacije Corvette. Šasija sa Magnetic Ride Control 4.0 je takođe deo standardne opreme ovog Launch Edition-a besplatno.

Srce nove Corvette je sledeća generacija Chevi
-jevog 6.2-litarskog V8 LT2 motora sa malim blokom, jedinog V8 u ovom segmentu sa prirodnim usisavanjem. U kombinaciji sa efikasnim izduvnim sistemom paketa Z51, jedinica, u kombinaciji sa novim osmostepenim menjačem sa dvostrukom spojkom, proizvodi 495 ks (369 kV) i maksimalni obrtni momenat od 637 njuton metara u skladu sa SAE standardom.

Prodajne cene izdašno opremljenih izdanja Launch počinju od 99.000 evra za kupe i 106.000 evra za kabriolet. Chevrolet još uvek nije komentarisao cenu obične Corvette. Nova Corvette Stingrai stiže u evropska zastupništva u drugoj polovini 2021. godine.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close