Automobili

Bugatti Chiron habille par Hermes: jednokratni komad u skladu sa zahtevima kupca

Kada kolekcionar ispuni svoje luksuzne snove …
Kako zapravo izgledaju vaše želje i snovi? Srećan put? Novi televizor za predstojeće evropsko prvenstvo u fudbalu? Ili možda ukusna večera sa celom porodicom – kada se pandemija završi?! Za sada tako razumljivo. I za nas …

Čini se da ispunjenje sna izgleda malo drugačije za svakog Bugattija- Donnaisseura. Ako proizvođač iz Molsheima ima svoj put, želja za ručno izrađenim hiper sportskim automobilom za vašu sopstvenu garažu je na vrhu liste. Međutim, nekim kupcima to još uvek nije dovoljno, jer u nekim kolekcijama već postoji nekoliko modela Bugatti kojima se mogu diviti. Jedino što pomaže je da se ide korak dalje tražeći od francuske marke da primeni svoje lične vizije za personalizovanu verziju hiper sportskog automobila .

Američki preduzetnik i investitor u nekretnine Manni Khoshbin jedan je od takvih klijenata. Bugatti je za njega sada stvorio “Chiron habille par Hermes”, oživljavajući partnerstvo između dva francuska brenda.

Kapsule – reklama
Nova hibridna Toiota Iaris – savršena za grad.

Više o novoj Toiota Iaris Hibrid
Otkrijte novi Iaris Vrhunski model sa vrhunskom opremom Direktno u konfiguratoru Jednostavno dogovorite probnu vožnju Brzo pronađite dilere Brošura i cenovnik
“Ja sam apsolutni ljubitelj Bugattija – želeo sam da sina nazovem Ettore, ali moja supruga je bila protiv. Kada sam prvi put video Chiron 2015. godine, rezervisao sam jedno od prvih mesta za proizvodnju. Što se tiče dostava je u pitanju, verovatno sam jedan od poslednjih, ali to je bilo na meni “, objašnjava Manni Khoshbin. Razlog? Prilično ekstravagantne želje.

Za dizajn ovog automobila na brodu je dovedena francuska luksuzna marka Hermes kako bi optimalno primenila individualni izgled koji je tražio Manni Khoshbin sa aplikacijama boja, tkanina i završnih obloga karakterističnih za Hermes.

Šema boja ovog jedinstvenog komada je u kožnoj nijansi boje krede „Craie“, koja je postala poznata po torbama i drugim luksuznim predmetima iz Hermesa. Dok se većina modela iz Molsheim-a sastoji od dve glavne boje kako bi se postigao bolji kontrast, telo ovog Chirona potpuno sija u istim kreč-belim bojama.

H-monogram pariske marke nalazi se u rešetki na potkovici, a motiv „Kurbete“ nalazi se na donjoj strani zadnjeg krila. Inače, gospodin Khoshbin je želeo da uzgajani konji nekako predstavljaju 1.500 KS motora V16. Manni se takođe opredelio za opcioni krov sa dva staklena umetka preko sedišta vozača i suvozača. Jedini delovi eksterijera u drugačijoj boji su poklopac motora i čeljusti kočnica u „italijanskoj crvenoj boji“, kao i pragovi vrata od poliranog aluminijuma.

Hermesov dizajn se koristi i u unutrašnjosti Chirona. Zapravo svuda. U obliku uzgajanja jahača, kože boje krede, odgovarajućih boja i, i, i. Bugatti, naravno, ne otkriva šta su na kraju koštale godine razvojne faze sa krugovima glasanja nalik na e-mail poruke. Sin Manni Khoshbin-a, koji bi u jednom trenutku trebalo da nasledi automobil, pobrinuće se samo za ovo nasledstvo na četiri točka, s obzirom na prosečan način života.

Ovaj projekat između Hermesa i Bugattija nije prvi put da dva francuska luksuzna brenda sarađuju. Pre Prvog svetskog rata, Ettore Bugatti je naručio sedla i kožne uzde od Emile-Maurice Hermesa, unuka osnivača kompanije Thierrija Hermesa. Dvadesetih godina prošlog veka, kožni rad marke pojavio se i u Bugattijevim trkaćim automobilima. 2008. Bugatti je oživeo ovo tradicionalno partnerstvo sa Bugatti Veiron Fbg par Hermes.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close