Automobili

Porsche 911 GT3 RS, ovako će izgledati čudovište od 520 KS

Predstavljanje Porsche 911 GT3 RS sve je bliže i bliže. Najlošija i najtrkačka verzija čitavog asortimana trebalo bi da se pokaže do kraja 2022. godine, ali smo poslednjih meseci već imali prilike da je vidimo na stazi u mnogim probnim sesijama.

Koristeći fotografije i video zapise prikupljene tokom vremena, oživeli smo GT3 RS sa našim ekskluzivnim renderom .

Agresivan na prvi pogled
Sudeći po špijunskim fotografijama , 911 GT3 RS će imati beskompromisan stil i – najverovatnije – beskompromisan stav. Uvek smatrana najekstremnijim od svih Poršea, verzija RS će ostati verna tradiciji sa dizajnom koji potiče iz sveta trka.

Očekuje se da će prednji deo dobiti veću rešetku i nove aeroprofile od ugljeničnih vlakana , dok se očekuje da će se bočne strane proširiti za nekoliko inča kako bi se napravilo mesta za veće točkove automobila i novi agresivni stil. Upadljivi lukovi točkova i velike bočne pregrade karakterisaće RS, koji će se takođe (i iznad svega) izdvajati po svom ogromnom krilu .

Čak i veći od onog kod GT3, spojler će služiti za stabilizaciju Poršea pri veoma velikim brzinama. Aerodinamiku će takođe podržavati novi difuzor i spojler integrisan u haubu.

Tokom testiranja, Porsche je ugradio gume Michelin Cup 2, ali su nedavno primećene nove gume Pirelli P Zero Trofeo RS (275/35 R20 napred i 335/30 R21 pozadi).

U ostalom, RS bi trebalo da potvrdi mnoga rešenja iz GT3, kao što je Porsche Ceramic Composite karbo-keramički kočioni sistem i značajno smanjenje težine zahvaljujući sedištima od ugljeničnih vlakana i brisanju zadnjih sedišta.

Više od 520 KS
Očekuje se da će 911 GT3 RS imati isti četvorolitarski, šestocilindrični bokser motor kao “normalni” GT3. Na ovom najnovijem Porscheu atmosferski motor može dostići 510 KS i 470 Nm, dok je na RS riječ o više od 520-530 KS .

Pored toga, trebalo bi da nađemo 7-stepeni automatski menjač sa duplim kvačilom na Porsche -u , ali za ljubitelje sportske vožnje postojala bi i verzija sa 6-stepenim manuelnim menjačem.

Sve u svemu, RS bi mogao značajno da podigne letvicu performansi, sa sprintom od 0-100 km/h za manje od 3,4 sekunde i maksimalnom brzinom (iako neznatno) iznad 318 km/h.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close