Automobili

Alpine A110 Legende GT (2021) vraća se sa novim motorom

Biće samo 300
Alpine A110 Legende GT vraća se 2021. godine u ograničenoj seriji od 300 vozila. Lepo za fanove: novo izdanje je jače od prethodnog modela. Preuzima 1,8-litarski turbo od A110S , što ga dovodi do 292 ks i 320 Nm obrtnog momenta. U Francuskoj cene počinju od 71.600 evra.

Legende GT dostupan je u dve boje. S jedne strane, proizvođači spajaju spoljašnjost u srebrnoj boji Mercuri sa crnom unutrašnjošću, s druge strane kombinacija Abiss Blue sa kožom u Amber Brovn. Prozirna LED zadnja svetla su ista za obe.

Bez obzira na spoljašnju boju, specijalni model dolazi sa 18-inčnim žičanim felnama i zlatnim čeljustima kočnica. U unutrašnjosti, novi Legende GT ima podesiva komforna sedišta u šest smerova od Sabelt-a i oblogu od antilopa od Dinamica. Ugljenični akcenti se mogu videti na centralnoj konzoli, otvorima za vazduh i štitnicima za sunce. Značka ispod centralne konzole pokazuje proizvodni broj. Ukupno će biti izgrađeno 300 Legende GT. Svi imaju prednji i zadnji parking senzori, kameru za vožnju unazad i zvučni sistem kompanije Focal.

Reklama o kaputima
Nova Toiota Iaris Hibrid – savršena za grad.

Više o novoj Toiota Iaris Hibrid
Otkrijte novi Iaris Vrhunski model sa vrhunskom opremom Direktno u konfiguratoru Jednostavno dogovorite probnu vožnju Brzo pronađite dilere Brošura i cenovnik

Kao i A110S, Legende GT sprint od 0 do 100 km / h za 4,4 sekunde. Maksimalna brzina je ograničena na 250 km / h. Jedina opcija prenosa je 7-stepena dvostruka kvačila.

Što se tiče budućnosti marke Alpine i posebno A110, mlin za glasine tinja. Generalni direktor Renoa Luca de Meo kaže da želi da Alpine pretvori u “Mini Ferrari”. Deo nove strategije matične kompanije Renault je da se Alpine transformiše u čisto električnog proizvođača. Nedavno je objavljeno da Francuzi sa Lotusom rade na izuzetno laganom električnom sportskom automobilu. Tu će biti i električni kompaktni sportski automobil i crossover u C-segmentu.

Još uvek nije jasno šta će planovi matične kompanije za transformaciju pogona A110 u Dieppeu značiti za budućnost sportskog automobila.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close