Automobili

Vlasnici Tesle kažnjavaju skvotere superchargera

Meteorski porast prodaje električnih vozila implicira potrebu za umnožavanjem stanica za punjenje , i to brzo. Vlasnici Tesle nisu izuzetak, čak i ako imaju pristup mreži Superchargera, jednoj od najširih i najpouzdanijih na tržištu. I suočeni sa mestima koja ponekad ponestaju, neki od njih počinju da se osvećuju drugim vozačima kažnjavajući ih ako koriste Supercharger kao parking.

Neki vlasnici Tesle odlučili su da strancima naplaćuju vozila kako bi bili sigurni da plaćaju troškove, verujući da je to pravi način da ih „kazne“ zbog korišćenja automobila.dragocen prostor za punjenje kao parking.

Ako je ovo „prinudno punjenje“ moguće, to je zato što Tesla Model I i Tesla Model 3 imaju automatizovane priključke za punjenje bez potrebe za pristupom automobilu, pri čemu se otvor otvara odmah pritiskom na dugme kabla za punjenje.

Zaista, ako je neko parkiran u Tesla Superchargeru , a da mu vozilo nije dopunjeno, mora mu se pomoći, zar ne? Na kraju krajeva, vozač je možda jednostavno zaboravio da poveže kabl i bilo bi veoma tužno da pronađe svoju Teslu kada otkrije da je baterija ostala na istom nivou… Ozbiljnije, naravno, preporučuje se da ne vodite računa tuđeg automobila i možemo vam samo savetovati da ništa ne radite.

Električna zajednica ipak nastoji da naškodi ovoj pošasti, a prema Teslaratiju, krivci su čak zaradili nadimak „EVholes“, što bi se moglo prevesti – dok pokušava da ostane elegantno – sa „Električna rupa“. U istom duhu, vlasnici termalnih motornih vozila (na engleskom se zovu ICE) optuženi su da praktikuju „ ICEing “ parkirajući na mestima rezervisanim za električno punjenje.

Ali ako vozač naviknut na termalni automobil može pogrešiti u dobroj nameri blokirajući mesto za punjenje, to definitivno nije slučaj za vlasnika Tesle koji je parkirao na Teslinoj stanici.

Anegdotski problem ili novi trend na koji će Tesla morati da reaguje? Proizvođač bi mogao da šalje obaveštenja vlasnicima vozila kada je otvor za punjenje otvoren ili kada punjenje počne, kao što postoji kada se bliži kraju ili kraju.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close