Automobili

Mercedes-Benz C-klasa za sve terene (2021)-The Chic Adventurer

Karavan za sve terene (ili sve terene treba reći) Mercedes će predstaviti na sledećem sajmu automobila u Minhenu.
Nakon predstavljanja nove generacije Mercedesa C-klase , kompanija sa zvezdama postepeno počinje da proširuje katalog svoje vodeće limuzine. Dok se čeka nezaobilaznih sportskih verzija potpisan Mercedes-AMG , brend danas prezentira onaj namenjen Backpackers (ali ne previše u svakom slučaju), sa ovim All Terrain verziji klase C karavanu . Model koji ćemo prvi put videti na sledećem sajmu automobila u Minhenu.

Kao i njegova starija sestra, Mercedes E-klasa All-Terrain , istoimena C-klasa ne zahteva nužno ogromno ulaganje marke. To je sigurno razlog zašto imamo pravo na ovu generaciju klase C, tako da Mercedes nastavlja da zauzima svaki mali deo tržišta gušeći konkurenciju. Kao i Audi A4 allroad, C-klasa All-Terrain ne bi trebala paničariti s podacima o prodaji, ali neke kupce bi mogla zavesti njegova mala avanturistička strana.

Kao što je gore rečeno, recept je prilično jednostavan, C-klasa je opremljena mnogim plastičnim zaštitnim elementima sirovog izgleda na nivou lukova točkova, pragova i štitova. Dobre vesti za punjenje prtljažnika, zadnja plastična zaštita dolazi čak i do praga za utovar. Naplatci u rasponu od 17 do 19 inča, u zavisnosti od izabrane opcije, su novi. Rešetka hladnjaka se takođe menja u odnosu na standardnu C-klasu i pozajmljena je od SUV-ova marke.

Što se tiče prostranosti, jača strana općenito loma C-klase, očigledno je isto za ovu All-Terrain verziju, sa zapreminom prtljažnika u rasponu od 490 do 1510 litara preklapanjem klupe 40 / 20/40. Ni na unutrašnjoj strani nema promena, osim novih menija u okviru instrumentacionog sistema sa off-road ekranom.

Tehnički, Mercedes najavljuje lansiranje dva četvorocilindrična motora sa blagom hibridizacijom za haubu ove C-klase All-Terrain, ali još ne znamo koja su zadržana ovlašćenja. U seriji bi trebao biti motor C-klase 220 d, naime mikro-hibridni dizel blok od 220 konjskih snaga. Automobil je od početka opremljen pogonom na sve točkove sa 45% obrtnog momenta koji se može poslati napred, a 55% na zadnju osovinu.

Mercedes još nije saopštio cene, ali bi u Francuskoj trebalo da krenu oko 60.000 evra, nešto iznad njegovog glavnog konkurenta, Audija A4 allroad (od 53.220 evra). Mercedes je navikao da u Francuskoj nudi automobile koji su od početka dobro opremljeni, sa manje opcija u katalogu, što znači veću ulaznu cenu. Njegov dolazak u koncesiju zakazan je za kraj 2021. godine.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close