Automobili

Tri prototipa Ferrari LaFerrari stižu na aukciju

Ferrari LaFerrari je prvi automobil koji skače, opremljen hibridnom tehnologijom. Na tržištu 2013. godine, od tada je iznedrio druge elektrificirane modele, uključujući Ferrari SF90 Stradale i Ferrari 296 GTB.

Mnogo pre svog predstavljanja i lansiranja, proizvođač Maranello je razvio tri prototipa za razvoj svog novog proizvoda. Prvi prototip datira iz 2011. godine, interno je poznat kao F150 Muletto M4 . Zasnovan je na F142 platformi Ferrari 458 Italia i poslužio je kao razvojni prototip „za mehaničke komponente i posebno za sve parametre emisije, što je bilo veoma važno za homologaciju“ .

Drugi prototip interno poznat u Ferariju kao F150 Mulotipo MP1 više liči na LaFerrari , ali ima duži zadnji deo. Služio je posebno između marta 2012. i avgusta 2013. da „integriše sve mehaničke sisteme i njihov razvoj“ . Sada na brojaču kilometara prikazuje 36.068 km.

Konačno, treći i poslednji prototip nosi ime F150 Prototipe Preserie PS1 . Vizuelno je identičan finalnom modelu i ima završni motor i hibridni sistem. Inženjeri su ga koristili da finaliziraju razvoj hiperautomobila, a prešao je ukupnu udaljenost od 16.348 km.

Tri prototipa će biti u prodaji od 18. do 20. avgusta na Mecum Auctions. Nepotrebno je reći da ovi automobili nisu odobreni za vožnju na otvorenom putu. Međutim, imućniji kolekcionari će rado da ih nabave i dodaju svojoj kolekciji u nadi da će ostvariti profit u narednim godinama.

Podsećanja radi, proizvedeno je samo 499 primeraka Ferrarija LaFerrari. Svi primerci su naravno prodati, a ako želite da kupite neki od ovih modela, moraćete da potrošite više od tri miliona evra na tržištu polovnih.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close