Automobili

Najskuplja Folksvagen Buba na svetu, to je ona!

Folksvagen buba je jedan od najpopularnijih automobila na svetu. Za 65 godina proizvodnje, prodato je oko 22 miliona primeraka. Postala je toliko poznata da je postala mit. A sada mu restomod odaje počast na veoma ekskluzivan način.

Milivie 1 je, u stvari, automobil koji će se proizvoditi u samo 22 jedinice (22 da se podsetimo 22 miliona), od kojih će svaka biti prodata za najmanje 570.000 evra . Kako se radi o automobilu namenjenom veoma zahtevnoj klijenteli, svaka jedinica će biti personalizovana, a isporuke će početi u julu 2023. godine i završiti u maju 2025. godine.

Original iznutra i spolja
Milivie 1 preuzima dizajn Bube i pretvara ga u nešto novo. Osnovne linije su snažno retro i inspirisane ranim 20. vekom, ali grupe farova, prednjih i zadnjih, podsećaju na moderna vremena.

LED svetla crtaju čist, minimalistički krug na prednjoj strani i polumesec pozadi. Takođe na brodu, osvetljenje je dizajnirano da pruži putnicima posebnu i opuštajuću atmosferu. Instrument tabla i ekran infotainment-a okruženi su jednim okvirom. Obećani režimi prikaza su višestruki i uključuju mogućnost analognih merača . Za uređaje za punjenje postoji nekoliko opcija: bežično, 220 volti, USB i USB-C.

Od istorije do budućnosti
Milivie 1 je zasnovan na Bubi 1303, varijanti iz 1970-ih koja je bila veća od originala i koja je bila veoma popularna, na primer, u Sjedinjenim Državama. Transformacija je zahtevala više od hiljadu sati rada , koje je sproveo tim od 44 inženjera.

Motor je, kao original, 4-cilindrični bokser (sa zapreminom povećanom na 2,3 litra), pogonjen Veber karburatorima sa elektronskim paljenjem. Menjač je ZF 4HP automatski menjač (onog tipa koji se koristio na Porsche 911 Carrera 2 kasnih 1980-ih) koji ima tri režima rada (Drive, Sport i Manual).

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close