Automobili

Test VV Taigo (2022) – Koliko vredi Polo SUV Coupe verzija?

Na tržištu ne nedostaje SUV-ova, za svakoga ima ponešto: veliki, mali, avanturistički, sportski itd. U Volksvagenu imate izbor između T-Cross- a , T-Roc- a , Tiguana i Touarega (da ne spominjemo električne ID.4 i ID.5). U ovoj novoj godini, VV lansira potpuno novi model na evropsko tržište, Taigo. Otišli ​​smo da probamo na jugu Francuske i evo našeg mišljenja.

Ukratko
Napolju
Enterijer
Na putu
Cijene
Novi stil, novi model
Dugačak 4,27 m i širok 1,76 m, Taigo je pozicioniran između T-Cross-a i T-Roc-a čak i ako je 3 cm veći od poslednjeg, smatra se vrhunskim i svestranijim. Za razliku od druga dva modela, Taigo je „kupe“ SUV , prvi nemačkog proizvođača. Trenutno ima samo jednog konkurenta, Reno Arkanu , ali bi uskoro trebalo da ima i druge male prijatelje. toliko privlači kupce ovo kupe SUV karoserija.

Dimenzije
VV T-Cross VV Taigo VV T-Roc
Dužina 4108mm 4266mm 4234mm
Širina 1760mm 1757mm 1819mm
Visina 1584mm 1518mm 1573mm
Međuosovinsko rastojanje 2551m 2554m 2590m
Da bi našao mesto između dva krosovera porodice, Taigo igra na kartu stila i dizajna. Ovo je ujedno i njegov glavni argument, Folksvagen misli da će svojim dinamičnim izgledom ubediti više od jednog. Uglavnom cilja pojedinačne kupce koji će predstavljati ogromnu većinu prodaje.

Taigo ima specifičan prednji deo sa svojim vizuelnim potpisom u obliku slova C koji se nastavlja na rešetku zahvaljujući beloj svetlosnoj traci vidljivoj u našoj verziji R Line (takođe dostupno u stilu Stile). Ako je njegova facija u skladu sa ostatkom raspona, zadnji deo je više pomeren. NJegova zadnjica je “kupe”, shvatite pod tim da mu je krov malo više nagnut. Više bismo voleli da Taigo preuzme više svoje kupe strane, sa više povučenom linijom krova za izraženiji i uspešniji rezultat.

Zadnja LED svetla podsećaju na ona kod Golfa , ali sa razlikom u veličini pošto su dizajneri dodali LED svetlosnu traku koja ima svoj efekat posle mraka. U donjem delu, stilisti su ubacili lakirani crni element u finiš R Line, koji bi trebalo da joj da karakter. Previše debeo, opterećuje izgled automobila . Takođe nam je žao zbog dva hromirana dela koja oponašaju četvorostruki izduvni otvor, mogli smo i bez njega .

Zasnovano na platformi MKB A0 – istoj koju koristi VV Polo – Taigo je viši sa svojih 1,52 m (u odnosu na 1,46 m kod Pola). I da bi potvrdio svoj status „gradskog avanturista“, Volksvagen je postavio sada neophodne plastične umetke na lukove točkova. Nedostaju sa prednje i zadnje strane, jer naš R Line završetak stavlja veći naglasak na sportsku stranu.

Poznat enterijer
U kabini nismo dezorijentisani jer nalazimo unutrašnjost VV Pola . Kao standard, Taigo dolazi sa digitalnom instrumentacijom (8″ na ulaznom nivou) kao i centralnim ekranom osetljivim na dodir (na svim završnim obradama). Moraćete da proverite opciju Discover Pro da biste imali veliki centralni ekran od 9,2″ samo za stil i R linija se završava.

Ovaj enterijer je tradicionalniji od one kod Golfa 8 sa fizičkim dugmadima na volanu i centralnoj konzoli. Infotainment sistem radi savršeno , reaguje na prst i oko bez ikakvog kašnjenja. Žao nam je, međutim, što nije moguće istovremeno prikazati navigacionu mapu na kontrolnoj tabli i centralnom ekranu, tako da ćete morati da napravite izbor (ovo je moguće samo sa opcionim ekranom Discover Pro). Uprkos svom pozicioniranju, završne obrade su prilično uredne i VV se potrudio da koristi penušavu plastiku na nivou komandne table (materijala nema na nivou tornih vrata).

Čovek bi pomislio da bi njegova karoserija kupea bila štetna za prostranost pozadi. Uopšte ne, iako morate malo da se savijate kada se ukrcavate, ima dovoljno prostora i prostor za glavu je veoma ispravan . Isto važi i za prtljažnik sa tovarnom zapreminom od 438 L , manji je od Reno Arkane i njegovih 513 L (438 L za E-Tech verziju), koji je, treba napomenuti, mnogo viši sa svojim Dužina 4568 mm (Taigo je gradski krosover).

Folksvagen nudi mogućnost dodavanja nove “Ve Upgrade” opreme. On omogućava vozilima koja imaju koristi od usluge Ve Connect da aktiviraju određene opcije čak i nakon kupovine. Za 275 evra biće moguće dodati glasovnu kontrolu završnoj obradi Stile i R Line.

Na putu, nepogrešivo Folksvagen
Ponuđen samo sa benzinskim motorima , za ovaj test smo odabrali motor 1.5 TSI od 150 ks uparen sa menjačem DSG 7. To je jedini četvorocilindrični u katalogu i najsnažniji koji možete izabrati, druga dva motora imaju samo tri cilindra (1,0 L TSI) i razvijaju 95 KS i 110 KS.

Nema iznenađenja za volanom, nalazimo da je Folksvagen duh sa šasijom malo čvršćom od Renault Captur-a, na primer, i odgovarajućim podsetnicima za njegovu željenu upotrebu. Više se ceni u glatkoj vožnji nego u dinamičnoj vožnji , u ovom drugom slučaju, motor ubrzava i glasno vrišti da isporuči svu svoju snagu. DSG 7 kutija ponekad ima određeno kašnjenje, posebno kada iznenada zgnječite desnu pedalu. Ništa se ne dešava , kada se iznenada krene pre nego što auto krene sa praskom.

Ovo je malo izbrisano sportskim režimom koji vam omogućava da se prebacite u nižu brzinu da biste bili spremni kada vozač ubrza. U dinamičnoj vožnji radije smo koristili male lopatice pričvršćene za volan, jer odziv menjača nije bio optimalan u takozvanoj sportskoj vožnji.

Zaista, VV Taigo vozi “kul” , svidelo nam se njegovo upravljanje (iako malo mekano i veštačko) i pedala kočnice koja vam omogućava da precizno grizete diskove. Takođe se pokazao odličnim na autoputu, udoban i prilično sposoban za lako ubacivanje/preticanje. Tokom našeg putovanja od nešto više od 200 km, primetili smo kombinovanu potrošnju od 6,2 L/100 km, tako da nema baš veliki apetit.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close