Automobili

Audi RS K6 e-tron primećen u blizini Nirburgringa

Audi K6 se još uvek ne prodaje u Evropi, ali se već nekoliko meseci prodaje u Kini . Nemački terenac bi trebalo da stigne na Stari kontinent sledeće godine, uz izvesne izmene u odnosu na verziju koja se prodaje u Kini koja ima sedam sedišta, ali i sa novom sportskom verzijom, čak i ako „džip“, „električni“ i „sportski“ ne ne idu zajedno.

Audi RS K6 e-tron, najmoćnija verzija K6 e-tron, upravo je viđen nedaleko od Nirburgringa, mesta gde svi automobili, pomalo sportski ili ne, dolaze da se izoštre kako bi neminovna komercijalizacija.

Tehnički rođak električnog Porše Macana
Prototip je jako kamufliran čak i ako, generalno, uspemo da razlikujemo njegove linije i obline. Prisutni su svi dodaci RS, sa ažurnim štitovima, istaknutim bočnim rubovima ili čak velikim obodama. Nedostaje samo element: dvostruki ovalni izduvni sistem tipičan za termalne RS modele.

Najbolji video snimci:

Audi K6 će biti baziran na novoj modularnoj PPE (Premium Platform Electric) platformi Volksvagen grupe. Nije iznenađujuće da će to uglavnom biti tehnički rođak električnog Porsche Macana koji će takođe stići sledeće godine.

Do 600 KS?
Već znamo da će električni Macan razviti više od 600 konjskih snaga. Audi RS K6 e-tron bi trebalo da ima koristi od istog nivoa snage u celini. Očekuje se da će veličina baterije biti oko 90kVh, što sugeriše da će ovaj model teoretski moći da pređe preko 500km sa jednim punjenjem.

Audi RS K6 e-tron trebalo bi da bude predstavljen u prvoj polovini 2023. godine, za marketing koji će se održati u drugoj polovini godine. Ostaje da se vidi kakva će biti strategija Folksvagen grupe kako Audi RS K6 e-tron i novi električni Porše Macan ne bi kanibalizirali jedni druge.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Proveri
Close
Back to top button
Close
Close