Automobili

Tesla pronalazi zaposlene koji se nisu vratili u kancelariju

Ilon Mask je 31. maja bio nepokolebljiv. Svi zaposleni u Tesli morali su da se vrate u kancelariju najmanje 40 sati nedeljno , ili da daju otkaz. Danas saznajemo da je američki proizvođač poslao automatske mejlove zaposlenima koji se još uvek nisu vratili u kancelariju.

Zaposleni Tesle objavio je na Team Blind , profesionalnoj i anonimnoj društvenoj mreži, snimak ekrana sledeće e-poruke: „Ovu e-poštu dobijate jer ne postoji evidencija da je vaša značka korišćena za ulazak u Teslin objekat najmanje 16 dana tokom 30-dnevni period koji se završava 28. juna” .

Imejl se nastavlja i objašnjava: „Očekuje se da se svi zaposleni ponovo vrate u kancelariju sa punim radnim vremenom. Shvatamo da postoji nekoliko razloga zašto niste mogli da koristite svoju značku, uključujući bolest, odmor ili poslovna putovanja. Bez obzira na razlog , molimo Vas da razjasnite razlog Vašeg odsustva kod svog menadžera putem e-pošte“ .

Business Insider je kontaktirao Teslu koji još nije odgovorio na njihovu poruku. Međutim, još jedan Teslin radnik potvrdio je autentičnost ove poruke sajtu vesti.

U drugom članku, The Information sajt je izvestio da se zaposleni u Tesli u fabrici u Fremontu muče da pronađu besplatne stolove za rad i parking mesta za parkiranje svojih vozila. Sajt tvrdi da su neki menadžeri zamolili svoje zaposlene da ne dolaze svaki dan u kancelariju, što se kosi sa odlukom Elona Maska.

Tesla je nedavno najavio otpuštanje 10 odsto zaposlenih zbog neizvesnog ekonomskog okruženja. Kompanija je takođe već počela da otpušta stotine zaposlenih, uključujući timove kancelarije San Mateo odgovorne za analizu podataka prikupljenih od strane Autopilot beta testera.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close