Automobili

Kvalitet novih automobila je opao, kaže JD Pover

Prema studiji sprovedenoj u SAD i koju je krajem juna objavio JD Pover, početni kvalitet novih automobila se pogoršao , kompanija za analizu podataka objašnjava da se to nikada nije dogodilo u proteklih 36 godina koliko ova studija postoji.

Rezultati ove studije dobijeni su od 84.165 kupaca novih automobila u 2022. Oni su odgovorili na 223 pitanja u vezi sa iskustvom vožnje, infotainment sistemom, pomagalima u vožnji itd. Studija je sprovedena od februara do maja 2022.

Problemi u lancu snabdevanja
Dejvid Amodeo, globalni direktor automobilske industrije u JD Pover-u, objašnjava da su „prekidi u lancu snabdevanja, posebno nedostatak mikročipova, doveli do toga da proizvođači automobila traže alternativna rešenja kako bi nova vozila dospela u ruke kupaca i potrošača. stanara“ . Menadžer dodaje da se „u nekim slučajevima isporučuju nova vozila bez instaliranih određenih karakteristika“ .

“Generalno gledano, početni kvalitet se stalno poboljšavao tokom istorije ove studije, tako da je ovogodišnji pad razočaravajući – ali razumljiv. Proizvođači automobila nastavljaju da puštaju sve više i više vozila. tehnološki složenijih u vreme kada je bilo mnogo nestašica kritičnih komponente koje će ih podržati “, kaže David Amodeo.

Termi bi bili bolji od električnih
Za procenu i klasifikaciju kvaliteta automobila, kompanija je osmislila indikator: broj naišlih problema na 100 vozila ili PP100 . Dakle, što je niži ovaj indikator, to je veći kvalitet. Ove godine, industrijski prosek je 180 PP100.

Saznajemo da vozila visoke klase nailaze na više problema od uobičajenih vozila. Infotainment sistemi ostaju najproblematičnija oblast, posebno Android Auto/Apple CarPlai povezivanje, integrisano prepoznavanje glasa i poteškoće sa ekranima osetljivim na dodir.

JD Pover takođe tvrdi da električna vozila (240 PP100) i punjivi hibridi (239 PP100) predstavljaju više problema od termalnih automobila (175 PP100).

Amerikanci bi bili bolji od Evropljana i Azijata
Ako se osvrnemo na generalni plasman, najkvalitetniji brend bi bio Bjuik, a slede ga Dodge i Chevrolet . Genesis dolazi na četvrtom mestu, vrat i vrat sa Kiom . BMV je na devetom mestu, Audi i Mercedes-Benz su znatno niže na rang listi.

JD Pover je takođe klasifikovao modele po segmentima. Hiundai Accent je na vrhu segmenta malih automobila, kao i BMV serije 2 u premijum segmentu malih automobila i BMV serije 7 u kategoriji premijum velikih automobila. BMV Ks1 dominira u debatama među malim premijum SUV-ovima, baš kao i njegov veliki brat Ks3 u kategoriji kompaktnih premium SUV-ova.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close