Automobili

Subaru Crosstrek, dimenzije i prtljažnik japanskog crossovera

Ime je novo, ali stil i dimenzije su evolucija onoga što smo već znali. Subaru Crosstrek zapravo predstavlja novu generaciju modela XV, a ime je dobio po američkoj verziji crossovera Pleiades. 2-volumenska karoserija, agresivnog izgleda i povišenih obloga, ali bez pretjerivanja.

Pokretan isključivo 2.0 boxer blagim hibridom u kombinaciji s pogonom na sve kotače i CVT automatskim mjenjačem, Crosstrek, koji se može naručiti nekoliko dana po cijenama već od 37.900 eura, uklapa se u segment pun konkurenata.

Subaru Crosstrek, dimenzije
Subaru Crosstrek dugačak je 4,49 metara (4495 mm), praktički isto kao Citroen C5 Aircross, sa širinom od 1,8 metara (1800 mm), visinom od 1,6 (1600 mm) i međuosovinskim razmakom – razmakom između središnjeg prednjeg kotač i stražnji kotač – za 2,67 (2.670 mm). Dimenzije gotovo identične onima XV koje zamjenjuje.

Subaru Crosstrek, useljivost i prtljažnik
Dakle, ako se izvana Subaru Crosstrek ne mijenja mnogo u usporedbi s XV, u kabini ima novih značajki. Revidirani namještaj, više tehnologije i potpuno redizajnirana prednja sjedala, također zahvaljujući suradnji tima liječnika kako bi bila sposobnija apsorbirati neravnine terena i bolje zadržati tijelo. Rezultat je značajno poboljšana udobnost. Međutim, stražnje sjedalo ostaje isto, preklapajući se u omjeru 1/3-2/3.

Prtljažnik, međutim, zadržava nepravilan dizajn XV-a, zbog simetričnog pogona na sve kotače (tipično za Subaru DNK) i rasporeda ovjesa s dvostrukim poprečnim ramenima. Kapacitet se kreće od najmanje 385 do najviše 1.314 litara (1.297 na razini opreme Style). Vrijednosti slične onima kod Volkswagen Golfa, ali 21 cm kraće.

Kao što je spomenuto, Subaru Crosstrek dostupan je samo s atmosferskim blagim hibridnim bokserom od 136 KS 2.0, laganom elektrifikacijom kako se ne bi penalizirala težina – oko 1.600 kg – ali koja ne povećava potrošnju. Deklarirani prosjek je zapravo 7,7 litara na 100 km.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close