Automobili

Novi Aston Martin Vantage, engleske emocije s V8 od 665 KS

74 godine povijesti i velika želja da nastavimo zadivljivati ​​i uzbuđivati. Aston Martin Vantage obnovljen je značajnim restiliziranjem koje ažurira oblike, unutrašnjost i motor trenutne generacije lansirane 2018.

Sada je Vantage snažniji nego ikada, s 4.0 V8 pojačanim na 665 KS i 800 Nm, no promjene na motoru samo su vrh ledenog brijega modela koji će u prodajne salone stići nakon proljeća. Evo svega što trebate znati.

Kako se mijenjaju motor i postava
Engleski tehničari napravili su revoluciju u 4-litrenom Mercedesu dodavši mu 153 KS i 115 Nm zahvaljujući nizu ciljanih intervencija. Zapravo, na “novom” Vantageu nalazimo novu bregastu osovinu, veće turbine i modificirani omjer kompresije.

Najbolji videi:

3
Nove komponente su dodane za bolje upravljanje temperaturom rashladnog sredstva i zraka za punjenje, dok je hladnjak ulja veći.

AMG V8 podržava provjereni ZF 8-stupanjski automatski mjenjač, ​​koji snagu šalje na stražnje kotače putem elektroničkog diferencijala s ograničenim proklizavanjem. Zadnji pogon bio je skraćen kako bi se omogućilo brže ubrzanje, ali nije utjecalo na najveću brzinu Vantagea. Tako Aston Martin od 0 do 100 km/h sprinta za 3,4 sekunde, postižući maksimalnih 325 km/h.

U isto vrijeme, Vantage se može pohvaliti revidiranim podvozjem kako bi se povećala torzijska krutost za 29%. Prema tvrtki, ove promjene i promjene na poprečnim nosačima šasije značajno su poboljšale osjetljivost upravljanja.

Ostajući u podvozju, nalazimo nove adaptivne amortizere Bilstein DTX, dok snagu prenose na tlo Michelin Pilot Sport S 5 gume razvijene posebno za Vantage dimenzija 275/35 R21 sprijeda i 325/30 R21 sprijeda stražnji dio u kombinaciji s novim ugljično-keramičkim diskovima od 400 mm sprijeda i 360 mm straga.

Nova haljina
Vantage također pokazuje novu estetiku. Karoserija je 30 mm šira, a rešetka je povećana kako bi se povećao dotok zraka u motor za 29%. Sprijeda se također nalaze novi usisnici zraka i razdjelnik koji pomaže u poboljšanju aerodinamike Aston Martina. Dodatno, tu je i novi “izgled” Matrix LED prednjih svjetala.

Ostale važne inovacije odnose se na standardne 21″ aluminijske naplatke, četiri nove ispušne cijevi i mogućnost odabira do 21 boje.

Na brodu je engleska tvrtka dodala nove presvlake i letvice te ažurirala cijeli tehnološki sektor. Zapravo, Vantage ima novu generaciju infotainment sustava sa središnjim zaslonom od 10,25″ koji integrira bežičnu kompatibilnost s Apple CarPlay i Android Auto te navigaciju sa sustavom What3Words.

Konačno, Aston Martin ima novi audio sustav Bowers & Wilkins s 15 zvučnika i 1170 W.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close