Automobili

Renault se udružuje sa Geelijem kako bi proizvodio hibridne automobile u Aziji

Grupa Renault je potpisala sporazum o zajedničkom ulaganju sa Geeli Group, trenutno najvećom kineskom automobilskom grupom, za lansiranje novih visokoefikasnih hibridnih (HEV) modela, kao i drugih termalnih modela.

Zahvaljujući ovom partnerstvu, ovi novi modeli će se proizvoditi od 2024. godine u fabrici Renault-Samsung u Busanu, u Južnoj Koreji, i u početku će ciljati na tržište Južne Koreje, ali i druge zemlje na azijskom kontinentu.

Novi zajednički proizvedeni modeli biće zasnovani na kompaktnoj modularnoj platformi (CMA) grupe Geeli , koja je sposobna da prihvati samo termičke ili hibridne arhitekture. Reno će, u međuvremenu, doprineti u pogledu dizajna – da bude više u skladu sa ukusima evroazijskog tržišta, koje se veoma razlikuje od kineskog – i usluga za korisničko iskustvo.

Iako trenutno ne postoje planovi za električne automobile ili izvoz u Evropu, ovo zajedničko preduzeće je deo Renoovog programa „Renaulution“ , koji ima za cilj da ažurira brend RSM (Renault Samsung Motors) i njegov portfolio proizvoda kroz tehnologiju, inženjering i usluge različite od onih drugih proizvođača.

Luka de Meo, izvršni direktor Grupe Renault, prokomentarisao je ovo:

„Oduševljeni smo što možemo da uđemo u tako inovativno partnerstvo sa Geeli Grupom, koja ima impresivne rezultate u automobilskoj industriji. Kroz ovaj projekat, Geeli Holding i Grupa Renault utiru put za nastavak 20 godina uspešnog i Doprinos RSM-a južnokorejskoj industriji“.

Erik Li, predsednik kineskog giganta Geeli, rekao je da bi udruživanje snaga sa Renoom bilo od koristi za sve:

“Geeli ima dokazano iskustvo u stvaranju uzajamno korisnih partnerstava fokusiranih na razmenu tehnologije, stručnosti i ideja, sa krajnjim ciljem stvaranja boljih i održivijih proizvoda. Radujemo se saradnji sa Renaultom i postizanju nove sinergije koje kombinuju snage obe strane da stvore vrednost za krajnjeg korisnika.”

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close