Automobili

Range Rover V8 diesel kraljice Elizabete II je na prodaju

Jeste li oduvijek sanjali da u svojoj garaži imate automobil koji je pripadao poznatoj osobi? Ima li boljeg vozila na svijetu od Range Rovera V8 turbodizelaša koji je pripadao samoj kraljici Elizabeti II.

Plavi SUV koji vidite na fotografiji, naime, trenutno se prodaje za 260.000 eura i pripadao je, od kada je pušten u rad 2016. godine, britanskoj kraljevskoj obitelji. Pogledajmo detalje.

Unikatan auto
Naručeno od strane Kraljevskog doma u ožujku 2016., ovo prestižno vozilo svjedočilo je brojnim događajima visokog profila, brzo je postalo omiljeno prijevozno sredstvo za pokojnu kraljicu i vojvodu od Edinburgha, sadašnjeg kralja Charlesa III.

Najbolji videi:

Konkretno, plavi Range Rover bio je protagonistički automobil državnog posjeta Baracka Obame Ujedinjenom Kraljevstvu iste godine, koji je pratio bivšeg predsjednika Sjedinjenih Država i Prvu damu na raznim angažmanima.

Ovo je SDV8 Autobiography, završen u elegantnoj metalik plavoj boji s unutrašnjosti od krem ​​kože i dugim međuosovinskim razmakom, odabran da putnicima na stražnjim sjedalima ponudi više prostora za noge. Među mnogim opcijama su zasloni za naslone za glavu, koji su uklonjeni tijekom stvarnog servisa, ali vraćeni novom vlasniku.

Izvorno opremljen bočnim stepenicama i policijskom sirenom, izmjene koje je provela Land Rover radionica u Gaydonu uklonjene su zbog homologacije. Međutim, set ručki koje je zatražila sama kraljica i naljepnica upozorenja za policijsku sirenu ostaju netaknuti i uključeni su u prodaju.

Za brze dogovore
To je na neki način jedinstven automobil, s obzirom na to da se ispod poklopca motora nalazi najnoviji 4,4-litreni twin-turbo dizelski V8 britanske tvrtke, sposoban isporučiti do 339 KS i 700 Nm okretnog momenta, koji se ispuštaju na tlo putem ZF-a automatski mjenjač s osam stupnjeva prijenosa.

Naveden na PistonHeads.com od strane Bramley Motorsa, ovaj jedinstveni dio automobilske povijesti iza sebe ima 18.000 milja, približno 30.000 km, od kojih je 6.000 prevoženo za kraljevsku obitelj.

U prodaji su i originalne registarske pločice, OU16 XVH, koje su bile postavljene na automobil tijekom raznih događaja, a cijena je 224.850 funti, nešto više od 260.000 eura.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close