Automobili

Toyotin anti-Suzuki Jimny sve je bliže

Mala ili “baby” Toyota Land Cruiser je skoro spremna. Razgovarali smo o tome tijekom 2023. i sada bi, prema nedavnim glasinama bliskim kući, bila gotovo gotova.

Trebao bi debitirati 2024. kao suparnik Suzuki Jimnyju, s retro stilom i inspiriran konceptnim automobilom Compact Cruiser EV. Evo najnovijih informacija.

Spreman na sve
Mini Toyota Land Cruiser, prema onome što je tvrtka objavila prije nekoliko mjeseci, trebala bi biti opremljena pravim sustavom pogona na sve kotače, postavljenim na robusnu šasiju izvedenu iz TNGA platforme japanske tvrtke.

Najbolji videi:

Što se tiče dimenzija i stila, trebao bi imati karoseriju s pet vrata i mogao bi biti dugačak oko 4,35 metara i širok 1,86 metara: dimenzije su ekvivalentne onima Suzuki Jimnyja s dugim međuosovinskim razmakom, koji je u Indiji debitirao krajem 2023. i koji je trenutno nije planirano u Europi.

U pogledu pogonskog sklopa, međutim, trebao bi biti opremljen hibridnim sustavom, još uvijek nije navedeno je li blagi, plug-in ili puni, u potonjem slučaju posuđen od svojih manjih sestara, iako sa sustavom pogona na sve kotače koji je prikladniji za teške i čiste terenske rute.

Niska cijena je ključ
Da bi vozilo ove vrste bilo konkurentno na globalnom tržištu, za Toyotu će svakako biti ključna cijena, koja bi trebala biti prilično niska za segment i u skladu s onom konkurenta Suzuki Jimny, koji trenutno u Italiji u Pro verzija počinje od 27.700 eura.

Prvo tržište na koje bi trebalo stići ovo novo malo terensko vozilo trebala bi biti jugoistočna Azija, s obzirom da bi se ovaj “mini Land Cruiser”, prema priopćenju iz tvrtke, trebao proizvoditi na Tajlandu.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close