Automobili

Prikaz Toiota MR2 vaskrsava ikonu

Da li to izgleda kao dostojni naslednik?
Iako nije bilo oko od 2007. godine MR2 se i dalje smatra jednim od Toiote najboljih sportskih automobila . Otprilike u to vreme glasine o nasledniku ne prestaju.

Svako malo Tojota juri napred, onda postoji još jedan pokret unazad. Ne tako davno, zvaničnik japanskog proizvođača čak je rekao da bi voleo da vidi saradnju sa Porscheom na mogućem novom laganom sportskom automobilu.

Nažalost, sada se čini, barem kratkoročno i srednjoročno, da drugi najveći svetski proizvođač automobila nema nameru da vrati slavno ime na mapu. Oživljavanje nema “prioritet”, rekao je izvršni potpredsednik prodaje kompanije Toiota Motor Europe Matt Harrison pre više od godinu dana engleskim kolegama iz Autocar-a .

Kapsule – reklama
Nova Toiota Iaris Hibrid – savršena za grad.

Više o novoj Toiota Iaris Hibrid
Otkrijte novi Iaris Vrhunski model sa vrhunskom opremom Direktno u konfiguratoru Jednostavno dogovorite probnu vožnju Brzo pronađite dilere Brošura i cenovnik
Na kraju, sa Suprom, GR Iarisom i potpuno novim GR 86 , Toiota će uskoro u svom portfelju imati tri sportska automobila. Ili drugačije rečeno: nemojte previše nadati novi MR2, Toiota ga neće praviti u doglednoj budućnosti.

A time želimo da zaboravimo sve što ste upravo pročitali i oprostimo se od alternativne stvarnosti u kojoj Toiota želi da izgradi novi MR2 i potrebna mu je pomoć u dizajniranju istog. Tu nastupa dizajner Rain Prisk sa svojom modernom interpretacijom sportskog automobila srednjeg motora. Njegov prikaz možete videti na slici iznad ovog članka. Mislimo da je prilično super.

Možda biste mogli da kritikujete činjenicu da automobil izgleda gotovo malo previše futuristički. U poređenju sa prethodnim MR2 modelima, koji su imali popularniji, pristupačniji pristup, ovaj dizajn izgleda pomalo udaljeno i više nalik na znatno skuplji sportski rekvizit.

Ali na sve ovo možete pogledati i iz sasvim druge perspektive. Pretpostavimo da bi MR2 koji se čuva nekada u budućnosti bio potpuno električan, ako bi se ovaj dizajn savršeno slagao sa tehnologijom ispod ekstravagantne ljuske. Šta kažete na potpuno tihi električni sportski kupe sa savršenom raspodelom težine, malim težištem, pogonom na zadnje točkove i velikom snagom koja izgleda kao ovaj prikaz? Moguće čak i sa nekoliko Porscheovih gena koji bi Toiotin menadžer toliko voleo. Nije tako loše, zar ne?

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close