Automobili

Hiundai Kona N dobija osmostepeni menjač sa dvostrukim kvačilom

Sportski terenac će uskoro debitovati
Glasine da će Hiundai Kona N dobiti menjač sa dvostrukim kvačilom i dalje traju. Dobre vesti? Verovatno je tačno! Proizvođač je to sada potvrdio (bar za SAD). Ali to nije veliko iznenađenje, jer su varijante ovog menjača dostupne i u modelima i30 N i Veloster N, koji nažalost nije dostupan u Nemačkoj .

Hiundai je sam razvio osmostepeni DCT. Prema navodima kompanije, verzija Kona N ima poboljšanu izdržljivost, različite omjere prenosa i optimizovanu kontrolu menjača.

Hiundaijev DCT koristi mokri raspored sa dve električne pumpe za ulje za podmazivanje menjača i poboljšano hlađenje kvačila. Proizvođač je ažurirao sistem pumpi menjača kako bi se nosio sa većim obrtnim momentom i povećao efikasnost prenosa snage.

Kaže se da prenos ima tri karakteristike: „N Grin Shift“, „N Pover Shift“ i „N Track Sense Shift“. Grin Shift pokreće motor i menjač do maksimalne snage 20 sekundi. Zatim vozač mora da sačeka 40 sekundi pre ponovnog korišćenja ovog režima.

Pover Shift se uvek aktivira kada vozač promeni brzinu kada je papučica gasa pritisnuta za više od 90 procenata. Ublažava smanjenje obrtnog momenta pri promeni stepena prenosa.

Track Sense Shift se automatski aktivira kada sistem otkrije da su uslovi idealni za sportsku vožnju. Odabire pravu brzinu i vreme prebacivanja da bi postigao najbolje performanse u datoj situaciji.

Softver za prenos je dovoljno pametan da vozaču ne dozvoli da prebaci u niži stepen prenosa ako je brzina motora bila dovoljno velika da ošteti motor. Funkcija memorije pamti zahtev za prebacivanje u niži stepen i menja brzine samo ako je bezbedna za sve komponente.

Galerija slika: Hiundai Kona N (2021) uhvaćen neskriven
Hiundai Kona N (2021) uhvaćen neskriven
24 slike
Hiundai je već potvrdio da bi Kona N trebalo da stigne kasnije 2021. godine. Model ima 2,0-litarski četvorocilindraš sa turbopunjačem koji razvija 280 KS i navodno ima obrtni momenat od 392 Njuton metara. Sportski SUV je navodno opremljen pogonom na prednje točkove i koristi elektronski kontrolisani diferencijal ograničenog klizanja za poboljšanu vuču.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close