Automobili

Ovako bi mogao da izgleda električni Volvo EKS30

Volvo EKS90 otvorio je novo poglavlje u istoriji švedskog brenda, ali je EKS30 taj koji će igrati ključnu ulogu u Volvovoj potpuno električnoj strategiji. Zaista, kompaktni SUV će se uhvatiti u koštac sa B segmentom, jednim od najprofitabilnijih na čitavom automobilskom tržištu, sa ciljem stimulisanja prodaje i pronalaženja novih kupaca.

Dok čekate zvaničnu prezentaciju modela, čiji je datum određen za 15. jun, tim Motor1.com vam nudi pregled zahvaljujući ekskluzivnom renderu.

Mali SUV inspirisan velikim
Naš prikaz je zasnovan na ograničenim informacijama koje je Volvo do sada objavio. Najvažniji element se tiče dimenzija. Po sopstvenom priznanju proizvođača, EKS30 će biti manji od KSC40 . Stoga bi mogao da bude dugačak od 4,1 do 4,3 metra, čime bi se poklapao sa konkurentima Hiundai Kona , Peugeot 2008 i Opel Mokka .

Najbolji video snimci:

Galerija: Volvo EKS30 prema Motor1.com
Volvo EKS30 Motor1.com render
4 Slike
Ali ovde govorimo o premijum brendu, tako da je poštenije uporediti model sa Minijevim sledećim krosoverom, Acemanom , koji će takođe debitovati 2023.

Takođe, očekuje se da će EKS30 poprimiti stil EKS90 sa konvencionalnim dizajnom i novim izgledom farova koji podsećaju na Torov čekić. Sa druge strane, pozadi, možemo očekivati tanka vertikalna svetla, slična onima kod Recharge koncepta .

U skladu sa onim što smo videli na Recharge-u i EKS90, EKS30 bi takođe trebalo da ima mnoštvo pomagala za vožnju. Jasno je, međutim, da SUV neće imati sisteme autonomne vožnje nivoa 3 svog većeg (i skupljeg) brata.

Veza sa Kinom
Očekuje se da će EKS30 biti izgrađen na SEA platformi kompanije Geeli, kineske grupe koja poseduje brendove Volvo, Polestar i Smart. Ova modularna arhitektura je posebno korišćena za Smart #1 , međutim, u skraćenoj verziji.

Osim platforme, ova veza sa Smartom i Kinom mogla bi se odnositi i na pogonski sklop, počevši od baterije kapaciteta oko 66 kVh.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close