Automobili

Nemačka i Italija se udružuju za transalpski teretni saobraćaj

Autoput A22 Brener je važan ulazni i izlazni pravac iz naše zemlje, posebno u teretnom saobraćaju. Kroz ovu veliku arteriju svake godine prođu milioni tona proizvoda namenjenih Italiji ili Nemačkoj .

Tokom poslednjih meseci 2022. Austrija je izjavila da namerava da uspostavi ograničenja za prolazak teških vozila, kako zbog ekoloških razloga, tako i zbog zagađenja bukom, posebno noću .

„Radikalna“ odluka koju nisu svojevoljno doneli nadležni italijanski i nemački organi koji su, zahvaljujući ideji Konftrasporta , ovih prvih dana 2023. godine odlučili da osnuju novu Brener koordinaciju .

Važna odluka
Odluka o uspostavljanju novog koordinacionog tela Brenerskog koridora doneta je tokom Skupštine FAI (Federacije italijanskih drumskih prevoznika) u Veroni 28. januara, u prisustvu predsednika Fai-Conftrasporta, Paola Ugea, poslanika Evropskog parlamenta Paola Borčije. (Komisija za transport EU), potpredsednik IKS transportne komisije Komore, Flavio Tosi, potpredsednik regije Veneto, Elisa De Berti i potpredsednik pokrajine Verona, David Di Michele.

Cilj institucija je bio da se formira telo koje bi moglo da pronađe saglasnost za različite probleme nastale poslednjih meseci, ali pre svega da nađe rešenje za noćno zaustavljanje kamiona, nametnuto od 22.00 do 5.00, i razmatranje šteti komercijalnoj delatnosti i Made in Itali.

Alessio Sorio, sekretar Fai Verone, prokomentarisao je tokom događaja:

“Dok ne dođe do udvostručavanja Brenerske pruge, železnička alternativa će uvek i samo biti ideja. U međuvremenu, ograničenjima za kamione biće dodato i svođenje puta na jednu traku za skoro restrukturiranje austrijske most Lueg: biće haos”.

Nova koordinacija Brenera će u narednom periodu morati da otkloni ovu opasnost tako što će angažovati sve moguće snage, kako bi se došlo do intervencije Evrope na odluke Austrije .

Produžetak Brener prolaza
Ova vest stiže nekoliko meseci nakon inauguracije prvog dela multimodalnog koridora Tiren-Brener , produžetka autoputa A15, koji bi u toku decenije trebalo da poveže Parma-La Speciju sa, tačnije, autoputem A22, kako bi se pridružio Tirensko more do ostatka Evrope brzo i efikasno.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close