Automobili

Novi Mercedes E 53 AMG je sve bliže i bliže. Video

Asortiman nove Mercedes E-klase još nije kompletan. Iako je lista sedana i karavana prilično bogata plug-in hibridima i dizel verzijama, AMG sportski automobili i dalje nedostaju na listi. Među njima, stiže E 53 AMG , druga najsnažnija varijanta posle divljeg E 63 AMG.

53 je snimljen u špijunskom videu tokom nekih testova u Sjedinjenim Državama u kojima se mogu videti neki zanimljivi detalji.

Ističe se i plug-in
Čak i ako je automobil potpuno kamufliran, nije teško prepoznati oblike nove E-klase sa karakterističnom grafikom zadnjih svetala sa trouglastim elementima. Panamerican rešetka daje neke naznake da je u pitanju AMG, kao i prisustvo dvostrukog zadnjeg izduvnog sistema sa eksperimentalnim izgledom.

Najbolji video snimci:

Zanimljivo je takođe primetiti prisustvo drugih vrata na levom prednjem luku točka, što svedoči o tome da je automobil koji se testira najverovatnije plug- in hibrid . I E 53 i E 63 AMG će, u stvari, usvojiti novi elektrificirani pogonski sklop drugačiji od onog koji je montiran na C 43 i C 63. Za razliku od njihovih manjih sestara, nećemo naći 2.0 4-cilindrični, već 3.0 linijski šestocilindrični u kombinaciji sa elektromotorom.

Ukupna snaga bi brzo trebalo da pređe 500 KS , uz mogućnost da se pređe i nekoliko desetina kilometara sa nultom emisijom. Dakle, ništa se ne može učiniti za povratak V8, o kojem su se šuškale poslednjih nedelja . Kako je priznao izvršni direktor AMG-a Michael Schiebe, sledeći Mercedesovi sportski automobili neće imati osam cilindara.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close