Automobili

Nissan koncepti na Salonu automobila u Tokiju: počevši od Hiper Urbana

U pripremama za Japan Mobiliti Shov u Tokiju kasnije ovog meseca, Nissan priprema seriju električnih koncepata, od kojih je prvi Nissan Hiper Urban , koji se predstavlja u digitalnom formatu.

Ostali koncepti će biti otkriveni u narednih nekoliko dana (konkretno 10., 17. i 19. oktobra), uvek u digitalnom formatu. Svaki od prototipova sadrži reč “hiper” kako bi izrazio uzbuđenje koje nameravaju da inspirišu. Svaki koncept je povezan sa simboličkim karakterom i ima karakteristične karakteristike, u zavisnosti od klijentele kojoj je namenjen.

Potražite stil i aerodinamiku
Stil Nissan Hiper Urban je dizajniran da zadovolji potrebe stanovnika grada. Eksterijer automobila, obojen limeto žutom , menja boju u zavisnosti od ugla pod kojim svetlost pada na njega, privlačeći pažnju i istovremeno se integrišući u okruženje.

Najbolji video snimci:

Prednja i zadnja vrata se otvaraju vertikalno, dok sportska silueta – prema Nissanu – omogućava odlične aerodinamičke performanse.

Unutrašnjost karakteriše tema kaleidoskopskih trouglova, dok kontrolnu tablu i centralni displej vlasnik može da prilagodi po svom ukusu . Pored toga, prednja sedišta se mogu preklopiti u zadnja sedišta, stvarajući prostor nalik sofi.

Daje energiju ostatku mreže
Nissan Hiper Urban se integriše u ekosistem električnih vozila zahvaljujući svojoj V2H funkciji, koja snabdeva energijom domove, omogućavajući značajne uštede na troškovima energije i smanjenje upotrebe nove energije. Koristeći V2G tehnologiju , u stvari, vlasnici mogu da isporučuju energiju u mrežu kako bi podržali lokalnu zajednicu.

Inteligentni sistem upravljanja punjenjem opremljen je veštačkom inteligencijom sposobnom da autonomno puni vozila i napaja zgrade, obezbeđujući efikasno upravljanje energijom.

Koncept održivosti važi i za izdržljivost vozila. U praksi, zahvaljujući ažuriranju hardvera i softvera, Nissan Hiper Urban može ostati “aktuelno” dugi niz godina. Na primer, kokpit se može ažurirati novom instrument tablom koja odražava najnovije tehnologije i trendove u grafičkim interfejsima.

Nissan ne govori o performansama i pogonskom sklopu koncepta, koji će biti otkriven – po svoj prilici – direktno na Salonu automobila u Tokiju .

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close