Automobili

Microlino – Prve isporuke u Francuskoj 2023. godine

Microlino je prvi put predstavljen 2016. i trebalo je da bude lansiran na tržište 2018. Ali ovo prijateljsko vozilo u obliku jajeta još uvek nije dostupno. Tokom onlajn događaja, dva brata Ouboter, koji stoje iza kompanije Micro, objavila su neke vesti o lansiranju na tržište. Prema njihovim rečima, lansiranje na nemačko tržište 2022. je prilično neizvesno.

Ali hajde da se nakratko vratimo istoriji brenda: 2018. godine, dva pronalazača Microlina su videli kako im njihov partner za proizvodnju i razvoj Artega izmiče malo pre lansiranja na tržište. Braća Ouboter su pokušala da izvuku maksimum iz ovog nereda i ponovo su razvila automobil.

Tako je Microlino 1.0 postao Microlino 2.0. Glavna razlika: sirova karoserija (karoserija u beloj boji) više nije zasnovana na cevastom rešetkastom okviru (kao što je slučaj sa Renault Tvizi ili Opel Rocks-e / Citroen Ami ), već na samonosećoj karoseriji, kao što je to je slučaj sa skoro svim aktuelnim automobilima, od VV Golfa do Teslinih modela .

Microlino je prvo vozilo u svojoj klasi koje ima samonoseću čeličnu karoseriju, koja postavlja nove standarde u ovoj klasi u pogledu kvaliteta i bezbednosti, navodi Micro.

Trenutni Microlino 2.0 bi pre svega trebalo da bude izdržljiv automobil za svakodnevna putovanja. Trebalo bi da bude praktičan i lagan, ali sa mnogo boljom zaštitom od vremenskih prilika i mogućnostima transporta od skutera ili motocikla. I sve to uz trošenje samo jedne trećine resursa u poređenju sa tradicionalnim električnim automobilom.

Pored toga, Microlino izgleda odlično i pobeđuje konkurenciju u pogledu dometa (do 230 km), prtljažnika (230 litara) i snage motora (12,5 kV), kao što Micro želi da pokaže ovom grafikom:

Kako se navodi na sajtu , cene se kreću od 12.500 evra. Međutim, kao što je često slučaj, osnovna verzija, dakle jeftinija, verovatno će biti poslednja u ponudi.

Microlino je izgradila kompanija Cecomp iz Torina. Tu je 21. marta 2022. proizvedeno prvo predserijsko vozilo. Do kraja godine trebalo bi da bude proizvedeno 1.500 vozila, što neće biti lak zadatak s obzirom na trenutne poteškoće sa proizvodnim lancima snabdevanja, rekao je stručnjak Cecompa. tokom video događaja. Ipak, već postoji 30.000 rezervacija za ovaj automobil. A prvi koji su naručili već se suočavaju sa dugim vremenom čekanja.

Prvo će biti Pioneer Edition, ograničen na 999 jedinica i još uvek opremljen baterijom od 10,5 kVh, krovom i vrhunskom unutrašnjom opremom. Oni koji žele da nabave Microlino što je pre moguće, verovatno bi trebalo da naruče ovu verziju.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close