Automobili

Nova Toiota 86

Oba automobila su i dalje prilično ista u pogledu izgleda i performansi
Posle debija novog Subaru-a BRZ , Toiota je do sada bila primetno tiha. Suprotno onome što bi mnogi mogli pomisliti, to nije sve tako loše. Jer očigledno žele da se pobrinu da novi 86 ne postane samo još jedan BRZ klon. Kako izveštava Best Car Veb , oba početna sportska automobila trebala bi se proizvoditi na istoj proizvodnoj liniji. Dakle, pitanje je: Kako bi se BRZ i 86 trebali razlikovati jedni od drugih?

Uprkos bliskom savezu u razvoju i proizvodnji, predsednik Tojote Akio Toioda naložio je svom timu da se „razlikuju od BRZ-a u pogledu performansi“. To bi trebalo da odloži predstavljanje modela 86 za sledeću godinu.

Sada su područja u kojima možete postići primetne optimizacije naravno vrlo ograničena. Da bi poboljšali ponašanje u vožnji bez eksplozije troškova, inženjeri se očigledno ograničavaju na promenu prenosnog odnosa i fino podešavanje motora. Sve što je dalje od toga verovatno bi još više odložilo lansiranje modela 86.

Reklama o kaputima
Nova hibridna Toiota Iaris – savršena za grad.

Više o novoj Toioti Iaris Hibrid
Otkrijte novi Iaris Vrhunski model sa vrhunskom opremom Direktno u konfiguratoru Jednostavno dogovorite probnu vožnju Brzo pronađite dilere Brošura i cenovnik
Za sada se čini da se Toiota samo malo razlikuje od svog Subaru blizanca u pogledu spoljnog dizajna. Male promene u profilu prednjeg odbojnika i spojnom delu zadnjih svetla su verovatno najveći osećaj. Pored toga, logotip ostaje jedini diferencijator.

2,4-litarski četvorocilindrični bokser (FA24) takođe će pružiti potisak Toioti 86. Na zadnje točkove šalje 230 ks i 249 Nm. Za atmosferski motor ovo je relativno razuman prinos. Podsećanja radi: prethodnik je imao 2,0-litarski bokser sa 200 KS i 205 Nm.

Ostaje da se vidi koji as Toiota ima u rukavu da bi 86 oblikovao u nezavisni paket. Bez obzira na ovo, kupe sa pogonom na zadnje točkove i dalje treba da pruža pristupačnu zabavu u vožnji. Da li će cela stvar ponovo doći u Nemačku – bar zvanično – trenutno je više nego upitno. Stalno pratimo.

Izvor.Detaljno.org

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close