Automobili

Audi zadržava rešetku sa jednim okvirom za svoju elektriku

Za Audi, rešetka je neodvojivi element njegovog dizajna.
Kao što je slučaj i sa većinom marki u Volksvagen grupi, Audi se okreće električnoj energiji i ubrzava razvoj svojih vozila sa nultom emisijom. Nemački proizvođač automobila mogao bi čak i potpuno napustiti motor sa unutrašnjim sagorevanjem od 2026. godine i, ako sve bude išlo po planu, svi novi Audijevi će biti potpuno električni za samo pet godina.

Ali ova revolucija ne znači da će se dizajn vozila u Ingolstadtu uopšte promeniti. Na nedavnom virtuelnom okruglom stolu, Audi je zaista otkrio da će zadržati rešetku sa jednim okvirom, bez obzira na to što se pogonski sklop krije ispod karoserije.

Iako mnogi proizvođači smatraju rešetku arhaičnim elementom u eri elektrifikacije, jer više nije potrebna za hlađenje, Audi ipak vidi svoju rešetku sa jednim okvirom kao prepoznatljiv element koji će nastaviti da igra važnu ulogu u dizajnerskim kodovima brenda.

Audi e-tron Sportback Black Edition
7 Slike
Dani rešetke Single Frame – koja će uskoro biti poznata kao “električno lice”, kako su Audijevi dizajneri otkrili – stoga nisu odbrojani. Doduše, sa tehnološkog stanovišta, rešetka nije baš važna, ali bi trebala pomoći brendu da se razlikuje od konkurencije, i to je jedino što je važno.

U ovom trenutku još ne znamo u kom smeru će se Audijev stil oblikovanja razvijati u svetu električnih vozila. Rešetke bi mogle imati nepromenjen oblik, ali bi se unutrašnjost mogla izmeniti tako da se prilagodi aerodinamičnijem obliku automobila sa nultom emisijom. Sudeći po nekim Audijevim aktuelnim modelima, mogle bi postojati najmanje dve različite varijacije: tradicionalnije rešenje, kao na e-tron Kuattro, i modernije, poput koncepta A6 e-tron .

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close