Automobili

Nova Lancia Ypsilon obilazi Italiju na 1000 Miglia 2024

U svijetu automobila postoji događaj na kojem bi svi talijanski automobili trebali sudjelovati barem jednom u svojoj karijeri. Riječ je o 1000 Miglia, “najljepšoj utrci na svijetu” – danas rekonstrukciji originala – koja je ove 2024. godine startala 11. lipnja iz Brescie i u kojoj su sudjelovala i dva izuzetna automobila.

Da, jer šest godina nakon prošlog puta, Lancia ove godine također sudjeluje u regularnoj utrci koja prolazi Italijom uzduž i poprijeko. Torinska marka posebno predstavlja Aureliu B20 GT, koju vozi legenda relija Miki Biasion, i nekoliko primjeraka novog Ypsilona, ​​koji voze nacionalni i međunarodni novinari i članovi uprave tvrtke koji su pridonijeli stvaranju modela.

Cilj? Proslavite kompaktni talijanski automobil s petorim vratima i njegovu povijest na ovoj posebnoj turneji koja posjećuje mnoge gradove u kojima je zamišljen.

Talijanski kompakt oko Italije
1000 milja 2024. svakako je vrlo važna prilika za Lanciu, koja je prije samo nekoliko tjedana skinula masku s novog Ypsilona. Mali talijanski petoro vrata zapravo je, kao što smo rekli u novinskom članku, puno više od “novog modela” za talijansku tvrtku, jer s njim torinska marka službeno započinje novi početak u Italiji i Europi.

Automobil, koji je u odnosu na prošlost narastao veličinom, tehnološkim sadržajem i kvalitetom, sada je i električni, ali i hibridni, a tijekom velikih automobilističkih događaja – kao prateći automobil – ima priliku provozati se ulicama nekih gradova koji najbolje predstavljaju talijanski duh iz kojeg je nastao.

Govoreći upravo o ovim mjestima, prvi grad koji je ikada dočekao novi Ypsilon u izdanju 1000 Miglia 2024. očito je Brescia, koja je oduvijek bila početna točka događaja i koja je kroz gotovo 100 godina povijesti vidjela utrka prolazak mnogih automobila marke – kao što je Aurelia B20 GT koja ove godine sudjeluje uz Ypsilon.

Drugi važan grad je Torino, pravo rodno mjesto talijanske marke u kojem su dizajnirane i konstruirane sve generacije talijanskih malih automobila, od prve do posljednje. Napokon Rim, gore spomenuti simbol talijanskosti koji, kao i uvijek, ugošćuje povijesnu paradu u svojim središnjim ulicama.

Povezani Clanci

Back to top button
Close
Close