Automobili

Dongfeng se sprema lansirati dva nova proizvoda: kompakt i sedan

Europski uspon kineskih robnih marki nastavlja se nezaustavljivo. Nekoliko sati nakon što je Europa najavila povećanje carina na uvoz vozila proizvedenih na istoku, kineski proizvođač predstavlja dva nova modela koji će konkurirati nekima od povijesno najprodavanijih proizvoda na Starom kontinentu.

Riječ je o Dongfengu, koji, iznenađujuće, otkriva Box i 007, kompaktni mali automobil dugačak nešto više od 4 metra i veliku, vrlo aerodinamičnu limuzinu oblika coupéa dugu nešto manje od 5 metara.

I Dongfeng Box i Dongfeng 007 stići će u Europu u prvom tromjesečju 2025. godine, a tvrtka još nije objavila cijene i dostupnost, a u ne tako dalekoj budućnosti – s obzirom na namjere tvrtke da otvori tvornicu u Old Kontinent – mogli bi se graditi i u Italiji.

Kutija Dongefeng
Prvi novitet kineske marke – među četiri koje proizvode, prodaju i izvoze najviše automobila u istočnoj zemlji, sjećamo se – zove se Dongfeng Box i, kako se i očekivalo, riječ je o malom električnom terenskom vozilu dugom 4,03 metra i 1,81 metar. široka i visoka 1,57 metara.

Ovo je prvi model izgrađen na Dongfeng Quantum Architecture S3 platformi, novoj generaciji inteligentne električne arhitekture koju je razvio proizvođač automobila, a koja je inženjerima omogućila integraciju brojnih naprednih i posebnih rješenja za segment, kao što su vrata bez okvira i integrirane senzorske ručke.

Na estetskoj razini, njegov dizajn u potpunosti poštuje ime koje je tvrtka odabrala. Oblici su, zapravo, prilično zaobljeni, ali četvrtasti, s prednjim svjetlima na dvije razine također s LED matricom, kontrastnim krovom i prilično modernim ukupnim izgledom.

Futuristički oblici eksterijera odražavaju se i na interijere. Kokpit Dongfeng Boxa, naime, osim što je presvučen kožom s dijamantnom teksturom, dizajniran je zaobljenih, ali jednostavnih oblika i opremljen nekim tehnologijama koje se obično nalaze na automobilima viših segmenata, poput primjerice ambijentalne rasvjete na 32 boje i retrovizori bez okvira.

Povezani Clanci

Back to top button
Close
Close