Automobili

Ovde će se, umesto Fordova, roditi električni terenci Jaguar Land Rover

Planovi Jaguar Land Rover -a za prelazak na električni pogon najavljeni su i lansirani kasnije od drugih proizvođača, ali su imperativ i imaju za cilj da konvertuju čitav asortiman Jaguara i veliki deo porodica Range Rover, Discoveri i Defender SUV, između ostalog, postaće nezavisni brendovi.

Ako za vrh opsega tranzicija obećava da će biti postepena, čak i ako će početi sa vodećim modelom Range Rover, za niže opsege se očekuje radikalna promena. Iz tog razloga, prva fabrika koja je najavila potpunu transformaciju u fabriku električnih automobila je Halevood , dom kompaktnih Evokue i Discoveri Sport.

Istorijski, ali “skorašnji”
Fabrika u Halevudu, koja se nalazi u provinciji Liverpul, okrug Merzisajd, treća je fabrika u vlasništvu JLR-a i druga posvećena Land Rover modelima nakon Solihula, doma za modele više klase.

Najbolji video snimci:

Međutim, njegova istorija ne potiče od engleskih terenskih vozila, već od britanskog ogranka američkog Forda , koji ga je oko 1962. godine napravio za proizvodnju automobila namenjenih domaćem tržištu.

Poznat kao “Halevood Bodi&Assembli”, okuplja proizvodnju karoserije i finalnu montažu kompletnih automobila, aktivnost koja je započela 1963. godine sa popularnom Angliom , ali je potom nastavljena sa Corsair-om, kao podrška glavnoj fabrici u Dagenhamu. Usledio je popularni Escort, predstavljen 1967. godine, Orion i izvesno vreme i Capri kupe.

Početkom 2000-ih, dolaskom Focusa za koji je Ford ipak odlučio da proizvodi isključivo u Nemačkoj, Halevood je rizikovao zatvaranje, ali ga je „spasao“ Jaguar , koji je neposredno pre toga kupio američki gigant, koji je tamo instalirao montažne

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close