Automobili

Na prodaju: Corvette sa mlaznim motorom od 7.000 konjskih snaga

Koje je najbolje oružje za spuštanje od 0 do 400 metara? Daćemo vam neke tragove. To nije Dodge Challenger Demon ili Rimac Nevera , a moćniji je od četiri Bugatti Chirona zajedno. Odgovor ? To je ovaj vrhunski dragster zasnovan na Chevrolet Corvette C4 iz 1984 .

Na programu nijedan V8 motor napunjen turbo motorima ili baterijama koji pokreću nekoliko elektromotora, već mlazni motor posuđen iz aviona . “Jednostavno”.

Korveta koja ruši sve rekorde
Prezentacija ove neverovatne Corvette postavljena je na veb stranici Classic Auto Mall -a, zastupništva u Morgantovnu, PA, SAD. Ovo nije pravi Chevrolet Corvette C4, već šasija i karoserija snažno inspirisani sportskim automobilom iz 1980 -ih, koji su sastavili Meng Race Specialties.

Ako sa prednje i bočne strane ova Corvette liči na „klasičnog“ dragstera, zadnja strana je opremljena donekle specifičnim elementom. Nalazimo ogroman Vestinghouse J34 / 34-A motor izveden iz aviona Vought V3D Skinight i McDonnell F2H Banshee, dva američka odbrambena aviona koji su bili u službi tokom Hladnog rata .

Ovaj gigantski motor može razviti više od 7.000 konjskih snaga , a zahvaljujući težini automobila, najavljenoj na samo 1.088 kilograma , ovaj dragster može dostići 400 km / h za manje od 400 metara. Poređenja radi, novi električni hiper -automobil iz Rimaca, Nevera, dostiže „samo“ 270 km / h nakon 400 metara.

Tražim novog pilota
Ovaj dragster se takmičio na raznim prvenstvima i napravljen je po meri za vlasnika Teksasa. Između dizajna i stalnih poboljšanja tokom vremena, automobil je koštao više od 150.000 dolara, odnosno oko 127.000 dolara .

Danas je ovaj dragster dostupan za prodaju po ceni od 39.500 dolara (oko 33.000 evra ), što je skoro koliko i novi i dobro opremljeni Nissan Kashkai ! Ostaje da se vidi da li će se ovo vozilo na više načina dopasti kupcu koji voli uzbuđenja.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close