Automobili

Mazda CKS-5 dobija (malu) promenu

Nova Mazda CKS-5 se prvi put pojavila pre nekoliko dana u Kini kada je Ministarstvo industrije i informacionih tehnologija (MIIT) objavilo slike lokalne verzije u okviru procesa homologacije crossovera. Njegov severnoamerički rođak danas je zvanično otkriven sa istim estetskim promenama, koje su na prvi pogled jedva primetne.

Pogledajte bliže i videćete da svetla sada pozdravljaju prepoznatljivo LED svetlo koje najprodavanijem Mazdinom modelu u Severnoj Americi daje elegantniji izgled. Dizajneri su takođe retuširali rešetku dajući joj teksturu sličnu 3D.
Model Grand Touring Reserve je nestao, jer će ga 2022. godine zameniti novi model 2.5 Turbo. Prema Mazdi , verzije opremljene turbopunjačem imaju koristi od dodatnih stilskih promena koje ih izdvajaju od CKS-5 sa atmosferskim usisavanjem. Spolja se nalaze sjajni crni akcenti, kao i crveni akcenti i šavovi u unutrašnjosti.

Verzija 2.5 Turbo Signature ima elegantniji dizajn sa lukovima točkova u boji karoserije i felnama od legure srebrne boje. Mazda je iznutra ugradila luksuzne materijale, uključujući pravo drvo i nappa kožu, kako bi poboljšala status SUV -a. Tu je i novi birač stepena prenosa nazvan Mi-Drive, kao i redizajnirana sedišta koja bi trebalo da nude bolju udobnost.

Promene su brojnije nego što se čini, jer CKS-5 ima koristi od šestostepenog automatskog menjača koji je odzivniji i nudi glatko ubrzanje. Osim toga, kompaktni SUV sada ima drugačije ogibljenje za bolje prigušivanje vibracija i buke kotrljanja zahvaljujući novoj strukturi za prigušivanje i većoj krutosti šasije.

Još jedno važno ažuriranje je pogon na sve točkove koji postaje standard u celom opsegu. Zaista, Mazda sada nudi pogon na sve točkove kao standardnu opremu na svim modelima CKS. Od CKS-3 do CKS-9, svi SUV-ovi koje kompanija prodaje u Severnoj Americi imaće sistem pogona na sve točkove, čak i na početnom nivou.

Zanimljivo je da je Mazda već potvrdila da će sledeća generacija CKS-5 biti potpuno drugačije vozilo usvajanjem nove platforme sa zadnjim pogonom sa ugrađenim šestocilindričnim motorima. Još nije poznato kada će novi model biti predstavljen, ali će mu trebati neko vreme da stigne na američko tržište, s obzirom na to da je trenutni model upravo ažuriran.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close