Automobili

Na prodaju Citroen 2CV Charleston sa 39 km

Aukcijska kuća Aguttes procenjuje automobil na između 35.000 i 55.000 evra.
Citroen 2CV Čarlston nije redak automobil i ne može se naći kao što su jer, redovno, aukcijskim kućama se nude. Ali model koji nas danas zanima je višestruk, s obzirom da ima pređenu kilometražu s obzirom na starost. Zapravo, ovaj Charleston 2CV iz 1981. godine ima samo 39 malih kilometara .

2CV Charleston su prilično popularni modeli, ovde predstavljeni automobil trebalo bi da uspaniči aukciju, jer je očigledno, sa tako malo kilometara, automobil skoro nov . Pod pokrivačem je držan skoro 40 godina, motor mu nije pušten skoro četiri decenije, a kočnice nisu primenjivane isti broj godina.

Za zapisnik, ovaj Citroen 2CV Charleston je naručen 1981. godine, neposredno nakon njegove integracije u redovni asortiman tadašnje ševron kompanije. Podsećanja radi, Citroen 2CV Charleston je pre toga bio ograničena serija od 8000 primeraka u crnoj i crvenoj boji Delage (sa kućištem farova u crvenoj boji Delage).

Tada proizvedena verzija imaće pravo, poput modela koji je ovde predstavljen, na farove sa hromiranim kućištem. Tada će se pojaviti još dve boje: čarlstonska verzija u helios žutoj i crnoj (proizvedena između 1982. i 1983.) i čarlstonska verzija sa dva tona sive, siva od kormorana i noćna siva.

Kupac ovog 2CV Charleston je u to vreme bio poznati kolekcionar marke i zatražio je, između ostalog, da njegov automobil bude opremljen Ami Super naplatcima obojenim u Delage crvenu boju kako bi odzvanjao Charlestonovom livrejom. Prema aukcijskoj kući, automobil je u trenutku isporuke prešao približno 9 kilometara, odnosno rastojanje između proizvodnih radionica ili završnih ispitivanja i 30 kilometara pređenih nakon što je 1982. napustio fabriku. Njegov vlasnik je tada nikad se nije vratio za volan .

Automobili u prodaji, uključujući ovaj čuveni 39-kilometarski Citroen 2CV Charleston, biće izloženi 18. i 19. juna, a potom će se po dogovoru moći videti 20. juna ujutro za potencijalne kupce u Espace Charenton u 12.th okrug Pariz. A za one koji žele da se odvaže, prodaja će početi u nedelju 20. juna u 15 časova.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close