Automobili

Muskovo obećanje: potpuno autonoman automobil za godinu dana!

Tesla naporno radi na potpunoj samovožnji , i iako dosta zaostaje za rasporedom koji je prvobitno najavio Elon Musk , redovno ažurira beta verziju svog sistema za samostalnu vožnju, donoseći značajna poboljšanja.

Na osnovu ovoga, Elon Musk je otišao toliko daleko da je rekao da će do ovog vremena sledeće godine sistem biti u potpunosti sposoban da vozi automobil bez ikakve intervencije ljudskog vozača .

Saopštenje u Brazilu
Mask je ove izjave dao u Brazilu, gde je otišao da se sastane sa predsednikom Jairom Bolsonarom , sa kojim je razgovarao, kako sam Bolsonaro izveštava na Tviteru, o “investicijama, inovacijama i tehnologiji”.

Mask, koji je u Južnoj Americi da pokrene projekat Starlink, preko kojeg će omogućiti internet konekciju za 19.000 škola lociranih u ruralnim područjima Brazila, upravo da bi podstakao „ekološki monitoring Amazona“, govoreći o potpunoj autonomnoj vožnji, još jednom prepustio se predviđanjima o zvaničnom lansiranju ove tehnologije.

Napredak u veštačkoj inteligenciji
Teslinom broju jedan nisu nepoznate takve najave, koje su se u mnogim slučajevima, posebno kada je reč o samovožnji , ispostavile kao malo prenagljene. Ali takođe je tačno da američka kompanija napreduje po tom pitanju, proširivši svoj program testiranja na više od milion kupaca i spremajući se da do kraja godine počne testiranje van Sjedinjenih Država.

Napredak u oblasti veštačke inteligencije je stoga evidentan. Pogledajte program Tesla Bot koji se nastavlja i koji će u bliskoj budućnosti dovesti do predstavljanja humanoidnog robota, onog na Dojo superkompjuteru, koji je trebalo da pretrpi niz dodatnih poboljšanja, ili najava o robotaksiju , koji ( ali se vraća na predviđanja gospodina Maska), mogao bi da izađe na ulice u roku od nekoliko godina.

Da bismo saznali više o svim ovim inicijativama, moraćemo da sačekamo drugi AI Dan u organizaciji američke kompanije (prvi je održan 2021. godine): objavljen je datum 19. avgust 2022. godine.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close