Automobili

Mercedes CLE 63 AMG, špijunske fotografije kupea od 680 KS

Kupe i kabriolet verzije Mercedesa C-Klase i E-Klase su predodređene da nestanu iz dometa zvezde, čak i ako ne u potpunosti. Umesto njih će u stvari biti potpuno novi model pod nazivom Mercedes CLE , dostupan u verziji sa fiksnim krovom i u konfiguraciji sa preklopnim krovom.

Kupe je protagonista novih špijunskih fotografija snimljenih tokom nekih testova na snegu i to nije bilo koja verzija, već ona koju potpisuje AMG, čije bi ime, po tradiciji, trebalo da bude Mercedes CLE 63 AMG .

Kamuflirano, ali ne previše
Viljuškar je obučen u klasičnu „kamuflažnu” foliju, koja, s jedne strane uspeva da sakrije istaknute karakteristike karoserije, sa druge strane ne može ništa učiniti za ostale elemente koji otkrivaju sportsku prirodu prototipa.

Dvostruki par izduvnih cevi , zadnji izvlakač i uvećani lukovi točkova su zapravo tipični za Mercedes AMG, kao i rešetka sa vertikalnim letvicama (nazvana Panamericana) i ogromni diskovi kočionog sistema.

Ono što je najvažnije, međutim, nalazi se na zadnjem braniku i dobro je kamuflirano. To je poklopac za punjenje baterije , koji nam govori da će Mercedes CLE 63 AMG imati plug-in pogonski sklop , baš kao i novi C63 AMG. Stoga je lako zamisliti kako će Star kupe imati 476 KS 2.0 4-cilindrični turbo motor ispod haube, u kombinaciji sa zadnjim električnim motorom za ukupno 680 KS.

Još tiše
Zasnovan na platformi MRA-2, istoj kao i C-Klasa , Mercedes CLE bi takođe trebalo da deli veliki deo ostatka asortimana motora, kao i unutrašnji nameštaj sastavljen od digitalnih instrumenata i centralnog infotainment monitora u vertikalni položaj.

Predstavljanje Mercedesa CLE se očekuje tokom 2023. godine , ali da biste videli AMG varijantu možda ćete morati da sačekate do početka 2024. godine.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close