Automobili

Kijin novi mega SUV, EV9. Veličina KSKSL i pogon na sva četiri točka

Kijin električni manifest budućnosti je ovde. Predstavljen kao koncept u novembru 2021., Kia EV9 sada postaje proizvodni model koji je blisko povezan sa prvim prototipom.

Drugi “EV” u korejskoj gami nudi izgled sa sjajnom ličnošću, prostranim i raznovrsnim enterijerima i veoma zanimljivim pogonskim sklopovima. Svi aspekti koji bi mogli da nateraju Kiju da napravi dalji skok u kvalitetu u svojoj strategiji elektrifikacije.

Futuristički “kutijasti”
Upoređujući koncept i konačnu verziju, zaista je teško pronaći estetske razlike. Kia EV9 koju ćemo uskoro videti u zastupnicima stoga zadržava izuzetno futuristički ugaoni i kvadratni stil. “Boki”, kako govore engleski, koji uspeva da postigne koeficijent otpora od 0,28.

Što se tiče dimenzija, one ostaju skoro slične onima iz koncepta: 5,01 metar u dužinu, 1,980 u širinu, 1,755 u visinu i međuosovinsko rastojanje ne manje od 3,1 metar.

Od monolitne rešetke (prednja strana je preimenovana u „Digitalno lice tigra“) počinju svetleći potpisi koji čine EV9 prepoznatljivim u svakoj situaciji.

Mišićava strana je „osvetljena“ lukovima točkova i sjajnim crnim lajsnama, dok naplatci veličine od 19 do 21” imaju aerodinamičan dizajn orijentisan na efikasnost. Obratite pažnju na prisustvo „normalnih“ retrovizora, za razliku od kamera prisutnih na konceptu i na nekim viljuškarima snimljenim tokom faze testiranja.

Verovatno će ovaj drugi biti ponuđen kasnije kao opcija, nešto slično onome što se dešava (na nekim tržištima) na Genesis GV60 i Hiundai Ionik 5, dva druga modela zasnovana na E-GMP platformi .

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close